TUDI TE GOVORICE SO SE IZKAZALE ZA NERESNIČNE: "Italijani naj bi se karanteni hoteli izogniti z rezervacijami v obalnih hotelih"

Piran

Po Obali so se razširile govorice, da naj bi bilo v naših hotelih povečano zanimanje italijanskih gostov, ki se želijo izogniti karanteni, ki so jo napovedali pri naših zahodnih sosedih. A sodeč po odgovorih turističnih ponudnikov, gre ponovno za neresnične informacije.

V Italiji so ta teden za celotno državo razglasili karanteno, ob tem pa so se začele razširjati govorice, da naj bi se število rezervacij italijanskih gostov takoj po napovedi karantene v obalnih turističnih namestitvah povečalo. Ti naj bi rezervirali večtedenske nočitve. A kot že nekajkrat odkar je izbruhnil koronavirus, so se tudi te informacije izkazale za neresnične.

Po odgovore smo se obrnili na večje hotelske družbe na Obali, kjer so nam povsod zatrdili, da se povpraševanje kvečjemu zmanjšuje.

V Hotelih Bernardin, ki upravljajo tudi z resortom San Simon, so nam pojasnili, da s strani organizatorjev potovanj in dogodkov kot tudi individualnih gostov zaznavajo upad povpraševanja. "Na italijanskem trgu beležimo odpovedi in upad zanimanja že zadnjih deset dni, ko so bili sproženi prvi ukrepi v Italiji z zapiranjem šol, torej še pred uvedbo celotne karantene v Italiji," so zapisali.

Med gosti obmorskega naravnega zdravilišča Term Krka predstavljajo veliko večino slovenski gostje, pa so nam sporočili iz družbe, pod katere okrilje spada tudi obmorski center Talaso Strunjan. Po njihovih navedbah v mesecu marcu in aprilu niso zabeležili večjega števila povpraševanj italijanskih gostov.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

"Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi. Nova generacija vas bo prepričala, tako glede zunanjega dizajna, notranje prostornosti in praktičnosti kot tudi glede tehnologije in varnosti," pravi Samo Vergan, vodja prodaje znamke Škoda pri Porsche Koper.

Tudi v Eurotas hotelih, pod katere spadajo Hotel Piran, Barbara v Fiesi in Boutique hotel Portorose, so v tem času zabeležili "kvečjemu stornacije še tiste peščice gostov, ki so svoje bivanje rezervirali zgodaj, torej 60 dni pred samim prihodom, del slednjih se je odločil za spremembo termina bivanja".

Sicer pa je njihov primarni trg germanski, zato po razglašeni karanteni v sosednji Italiji niso zabeležili večjih anomalij. "Poslujemo skladno s pričakovanji oziroma okoliščinami nizke sezone," so pojasnili. Na vprašanje, kako ocenjujejo, da se bo izredno stanje zaradi koronavirusa poznalo na bližajočih se velikonočnih praznikih, pa pravijo, da se nadejajo, da bodo tudi prihajajoče velikonočne praznike pokrili iz naslova drugih trgov.

Medtem pa so v Hotelu Kempinski Palace Portorož zapisali, da "gostov in njihovih politik odpovedi ne bi mogli geografsko opredeliti, tako da ne bi mogli reči, da smo v hotelu zaznali povečanje ali upad prav italijanskih gostov". Dodali so še, da v tem trenutku sledijo navodilom s strani pristojnih organov, zaenkrat pa zaradi trenutne situacije velikonočnih praznikov še ne morejo komentirati. Da v tem trenutku težko ocenjujejo situacijo in napoved za velikonočne praznike, so odgovorili tudi v Hotelih Bernardin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija