"TU JE ITALIJA IN GOVORIMO ITALIJANSKO": Kontrolorja v Trstu žalila zamejca naj se gre bahat domov (VIDEO)

Trst

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil posnetek, na katerem avtobusna kontrolorja žalita Tržačana, ki je od njiju želel, naj z njim govorita slovensko. Slovenščina je namreč v Trstu uradni jezik, zato imajo pripadniki slovenske manjšine pravico, da so nagovorjeni v slovenščini.

"Vai a fare lo sbruffone a casa tua (v prevodu: bahat se pojdi domov)," je zamejcu dejal eden od kontrolorjev, medtem ko sta mu oba zapovedovala, da je tu Italija, kjer se govori italijansko. Več si lahko ogledate v spodnjem posnetku, predsednik avtobusnega podjetja pa je za Primorski dnevnik odgovoril, da o dogodku ni bil seznanjen, se je pa o njem pozanimal. Dejal je, da je kontrolor najprej z naučenima slovenskima besedama zaprosil za vozovnico, povedal pa je tudi, "kdor se pelje brez vozovnice, nima prav".

16.07.2019- ECCO IL VIDEO DI COME SI SONO COMPORTATI I DUE CONTROLLORI DEI BUS PUBBLICI DI TRIESTE NEI CONFRONTI DI UN CITTADINO ITALIANO APPARTENENTE ALLA COMUNITA' SLOVENA DI TRIESTE, CHE HA RICHIESTO DI POTERSI ESPRIMERE IN MADRELINGUA SLOVENA COSì COME PREVISTO DALLA Legge italiana nr.38/2001, articolo 8! Secondo me questo fatto è peggio del fascismo, perchè almeno quelli hanno avuto il coraggio di proibirlo per legge! Questa democrazia lo prevede per legge, ma se chiedi vieni definito uno "SBRUFFONE". Questo attende ogni cittadino italiano di madrelingua slovena! Non è cambiato nulla!!!!!!!

Posted by Primoz Sancin on Tuesday, July 16, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  23 .07. 2019 ob  20: 22
Ma kaj vam ni jasno? Trst je poln kabibotvow..in ti so bili, so in bodo ostali fašisti
Istriano |  23 .07. 2019 ob  18: 16
So tako zabiti, da so dali svetu nekaj največjih genijev vseh časov Da Vinci, Galilei, Volta, Fibonacci, Vivaldi, Verdi, Rossini, Michelangelo ... Je pa res, da obsojam dejanje teh dveh tržaških primitivcev ne pa italijanski narod kot celoto.
KP stara garda |  23 .07. 2019 ob  07: 20
-2
Gre za italijane najbolj zabit narod na svetu....
Niso pa tej zamejci nic boljsi...najprej naj se dobro nauciji slovenscine in pol naj trobijo.
vseved |  22 .07. 2019 ob  12: 57
27
Po fizionomiji sodeč, sta kontrolorja istrijana, potomca fašistov, ki so zbežali pred roko pravice po drugi vojni.