TRENER SLAVNIH SVETUJE: Na te načine boste do božiča izgubili vsaj tri kilograme

Trendi

Matt Lindsay, ki trenira zvezde, kot so Daily Lowe, Pixie Lott in Lauren Pope, pravi, da imate še vedno čas, da negativne učinke pandemije in izolacije obrnete sebi v prid in izgubite odvečne kilograme.

Matt Lindsay

Matt Lindsay je specializiran za preoblikovanje telesa in pomaga ljudem, da oblikujejo svoje telo že v osmih tednih. Pravi, da lahko do konca leta 2020 vsi izgubimo vsaj tri kilograme.

To lahko dosežemo z nekaterimi preprostimi prilagoditvami naših vsakodnevnih navad. Sem spadajo uživanje obilnega zajtrka, polnega beljakovin, manj kalorični večerni obroki in veliko gibanja.

"Ljudje se odzivajo različno, a v prvih treh tednih bolj zdravega načina življenja bo povprečna oseba izgubila od dva do tri kilograme. Če upoštevate naslednja osnovna načela, boste zagotovo shujšali,"  pravi trener.

Začnite dan z beljakovinami in maščobami

Odličen začetek vašega prehranskega načrta je uživanje obilnega zajtrka, polnega beljakovin in zdravih maščob. "Jejte jajca, slanino, avokado, beljakovinske palačinke, pusto meso, ribe, kot so losos ali skuša, ali naravni jogurt z mandlji," svetuje trener.

"Če ste v kaloričnem deficitu, kar pomeni, da ste porabili več kalorij, kot ste jih zaužili, ne želite hujšati na račun mišic. Vsak kilogram mišic na telesu potrebuje približno 50 kalorij energije na dan. Da ohranite mišično maso, ne smete stradati," poudarja Lindsay.

Za kosilo jejte ogljikove hidrate

"Optimalno je, da ogljikove hidrate zaužijete pred treningom ali sredi dneva, ker imate pred seboj še kar nekaj ur dneva, da zaužite kalorije porabite. Med zdrave vire ogljikovih hidratov, ki si jih je dobro privoščiti za kosilo, spadajo rjavi riž, sladki krompir, kvinoja, kuskus, bučke ali oves," pojasni Lindsay.

Večerja naj bo lahek obrok

"Odsvetujem, da preden greste spat, jeste večji masten obrok ali obrok iz česarkoli, kar izziva vaš prebavni sistem. Če boste pred spanjem zaužili visoko kaloričen in težje prebavljiv obrok, bo to vplivalo na vaš spanec in prebavo, saj bo telo imelo veliko dela s prebavljanjem hrane. Nekaterim lahko večerja, bogata z ogljikovimi hidrati, pomaga pri boljšem spancu," pravi trener.

Štejte korake in telovadite s težo

"Če ste naredili približno 1000 korakov, ste porabili približno 50 kalorij. Bitko bijete ne glede na to, kakšen trening izberete. Če premalo telovadite, ne boste shujšali," svetuje trener.

Dobro bi bilo, da razmislite o treningu, ki vključuje vaje s težo, kamor spadajo vaje z lastno težo, utežmi, fitnes napravami, elastikami in tako naprej, saj ta vrsta vadbe lahko močno vpliva na boljšo sestavo telesa in izboljšan zunanji videz, dodaja trener.

Hidracija

"Vsi bi morali spiti dva do tri litre vode na dan. Ne samo da je koristna za kožo, ampak pomaga tudi pri hujšanju. Obstaja milijon razlogov, zakaj vaše telo bolje deluje, ko ste hidrirani. Slina je prva linija ustne obrambe pred okužbami, kar je trenutno pomembno za vzdrževanje imunskega sistema v dobri formi," pravi trener.

Odgovornost

Odgovornost lahko močno vpliva na rezultat hujšanja. Zelo koristno je imeti nekoga, s katerim lahko delite svoje potovanje in dobro je imeti prijatelje, ki jim odgovornost ni tuja. "Vsak teden pošljite prijatelju podatke o svoji teži, pošljite mu fotografije ali podatke o meritvah vaših obsegov oziroma rezultate meritev telesne sestave," svetuje trener.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija