TRAGIČNA SMRT LILIANE RESINOVICH: Novo pričevanje in fotografija v oddaji 'Chi l'ha visto?'

Kronika

Primer skrivnostne smrti 63-letne Tržačanke Liliane Resinovich še ni dobil epiloga. Potem ko so se odločili, da bodo dve leti po njeni smrti iz groba izkopali njeno truplo in izvedli dodatne forenzične preiskave, so v oddaji "Chi l'ha visto?" italijanske državne televizije RAI predstavili novo pričevanje, ki odpira dodatna vprašanja.

Liliana Resinovich je izginila 14. decembra leta 2021, nekaj dni kasneje, 5. januarja 2022, pa so v parku nekdanje psihiatrične bolnišnice pri Svetem Ivanu v Trstu našli njeno truplo v dveh velikih vrečah za smeti; okoli glave pokojnice sta bili zavezani še dve plastični vrečki. To je preiskovalce napeljalo na sum, da je šlo za samomor, še posebej spričo dejstva, da na njenem telesu ni bilo znakov nasilja ali poškodb. Prav tako niso našli prstnih odtisov drugih oseb. 

V včerajšnji oddaji 'Chi l'ha visto' pa se je pojavilo novo pričevanje. Gre za izpoved ženske, lastnice namestitvenega objekta, kjer sta bila Sebastiano Visintin in njegova žena Liliana v zadnjih nekaj letih večkrat gosta. Povedala je, da je po Lilianinem izginotju po telefonu govorila s Sebastianom, ki ji je rekel, da je "šlo za nesrečo", takoj zatem pa naj bi se zbral in zatrjeval, da ne ve, kaj govori, kar naj bi kazalo na njegovo zmedenost.

“’E’ stato un incidente’, mi disse il marito di Liliana"

“’E’ stato un incidente’, mi disse il marito di Liliana Resinovich. E poi ‘ma cosa sto dicendo’”. La testimonianza della proprietaria di una struttura ricettiva dove la coppia andava spesso. “Lei mi chiese di darle sempre la camera con i letti separati perché non lo sopportava più”. [VIDEO INTEGRALE]→ https://bit.ly/3QHXfkj

Posted by Chi l'ha visto? on Wednesday, 28 February 2024

Prav tako je povedala, da je Liliana nekoč zaupno govorila z njo in jo prosila, naj bosta tudi v prihodnje v sobi, ki si jo je delila s Sebastianom, ločeni postelji. Nazadnje je ženska povedala še, da je vsaj enkrat videla Sebastiana, ki je bil zelo jezen na Liliano in je kričal iz nepomembnih razlogov, kar negira idejo o idiličnem paru, kot je svoj zakon večkrat prikazoval Sebastiano.

V isti oddaji so objavili tudi fotografijo, ki jo je anonimnež poslal Lilianinem bratu Sergiu Resinovichu in iz katere je razviden čas, ki so ga zabeležili monitorji, po vsej verjetnosti iz stražarnice Policijske šole blizu doma Liliane in njenega moža; zraven pa še zapis, da ura na kamerah šole zaostaja za sedem minut. Zakasnitev ure kamere velja za pomemben element v preiskavah rekonstrukcije poti, ki jo je prehodila Liliana takoj, ko je zapustila dom 14. decembra 2021 zjutraj. Liliano so namreč ujele kamere te policijske šole, ko je odnesla smeti v smetnjake in nato izginila za vogalom.

Kot smo že poročali, je zaradi odločnega nasprotovanja njene družine tezi, da bi Liliana storila samomor ter zaradi obtožb, da so bile v preiskavi storjene napake, državni tožilec januarja odredil ponoven izkop Lilianinega trupla, dodatne analize naj bi ponovno osvetlile okoliščine njene smrti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  29 .02. 2024 ob  14: 02
Ne vem.kaksno šolo so končali ti preiskovalci. Ampak glede okoliščin in za ugotovitev o samomoru pa moraš biti precej ne priseben. Ti ljudje bi morali izgubiti licenco za delo ki ga opravljajo