PRESENETLJIVA ODKRITJA: Novinarji razkrili napake preiskovalcev

Svet

V oddaji "Chi l’ha visto?" so bili objavljeni posnetki, ki kažejo na to, da so preiskovalci ob najdbi trupla Liliane Resinovich storili vrsto napak, zaradi česar je prišlo do kontaminacije dokazov o vzrokih smrti Tržačanke.

Kot je poročala RAI v oddali "Chi l’ha visto?", so ob najdbi trupla 63-letne Liliane Resinovich iz Trsta 5. januarja 2022 preiskovalci naredili več napak, zaradi katerih so bili kontaminirani materialni dokazi, s pomočjo katerih bi lahko ugotovili resnico v zvezi z njeno smrtjo.

Iz objavljenih video posnetkov s kraja najdbe trupla naj bi bilo razvidno, da so med ogledom kraja najdbe trupla ter med postopkom zavarovanja sledi kršili temeljna pravila ravnanja z dokazi, prav tako naj ne bi dokazov primerno zavarovali.

Obenem naj bi neustrezno ravnali tudi s truplom nesrečne ženske; preiskave naj bi se lotili s prepričanjem, da je šlo za samomor in ne za potencialno kaznivo dejanje

"Takojšnje razmišljanje o samomoru po najdbi trupla je privedlo do napak, s prerezom vrvice se je kontaminiralo edino sled kromosoma Y," je dejala genetičarka Marina Baldi na onovi ekskluzivnega posnetka, prikazanega v oddaji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija