TOYOTA YARIS CROSS JE POSTALA SLOVENSKI AVTO LETA 2022! Kdo so bili ostali finalisti?

Slovenija

Slovenski avto leta 2022 je Toyotin yaris cross, ki je prestolu nasledil Škodino octavio. Toyota je ta naslov osvojila prvič v 30-letni zgodovini izbora, poročajo spletni mediji. Za naslov so se potegovali še Oplova mokka, Škodin enyaq, Volkswagnov ID.4 in Renaultov conquest.

V izboru se je pomerilo 15 avtomobilov. Pet finalistov so izbrali bralci, poslušalci in gledalci devetih avtomobilskih medijev v Sloveniji (Avto Magazin, Avtomobilnost in Val 202, Delo in Slovenske novice, Dnevnik, EVO, Komotar Minuta, Motorevija, Siol in Večer). V finalnem delu pa so jim točke podelila specializirana uredništva teh medijev.

Toyota Yaris Cross je postala SLOVENSKI AVTO LETA 2022! Naša sreča je popolna. Naj postane tudi vaša! Hvala vam za zaupanje. ???? #HibridnaSreča

Objavil/a Toyota Slovenija dne Sreda, 12. januar 2022

Strokovno žirijo je najbolj prepričal Toyotin kompaktni SUV, ki je najbolj navdušil že v prvem delu izbora. Na drugo mesto se je uvrstil Renaultov križanec conquest. Na tretje mesto se je uvrstil električni avtomobil Škoda enyaq. Sledila sta Oplova mokka in Volkswagnov ID.4.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija