TO SO NAJSLABŠE STVARI, KI JIH NAREDITE, KO SI UMIVATE OBRAZ: Le poslabšajo kožo in povzročijo težave

Trendi

Veliko ljudi si ne umiva obraza vsak dan, ker mislijo, da bodo odstranili naravna olja, ki ščitijo in vlažijo kožo, piše na spletni strani Business Insider. Na ta način se le nabira umazanija, ki povzroča vnetje in pojav aken. Umivanje obraza pa mogoče ni nekaj, o čemer pogosto ali sploh razmišljate, vendar to počnete vsak dan in morda niti ne veste, da delate nekaj narobe. Tu je nekaj največjih napak, ki jih ljudje naredijo pri umivanju obraza, pravi dermatologinja dr. Erin Gilbert.

1. Ne umivate si obraza redno

Nekateri si ne umivajo obraza vsak dan, ker mislijo, da bodo s tem odstranili naravna olja, ki ščitijo in vlažijo kožo. Na ta način se le nabira odvečna maščoba, ki lahko povzroči vnetje in akne. Obraz je treba umiti vsak dan, včasih pa tudi do dvakrat na dan.

2. Med letnimi časi ne menjate izdelkov za čiščenje obraza

Poleti bi namreč morali uporabiti močnejša sredstva za čiščenje obraza, ki se penijo. Uporabite lahko tudi tiste s salicilno kislino, če imate težave z aknami. Pozimi uporabite nežnejše čistilne gele, v katerih ni toliko mila. Pozimi namreč potrebujete boljšo zaščitno pregrado, ker je koža izpostavljena mrazu.

3. Agresivni ste do svoje kože

Če izdelke za čiščenje obraza uporabljate prepogosto ali v kombinaciji z drugimi grobimi načini čiščenja, na primer z električnimi čistilnimi sredstvi za obraz ali pa pri čiščenju preveč pritisnete na kožo, bo to le dodatno razdražilo kožo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija