TO SO IGRALCI, NA KATERE KEK RAČUNA NA TEKMAH S SEVERNO MAKEDONIJO IN AVSTRIJO: Črnigoj bo manjkal zaradi poškodbe (VIDEO)

Slovenija

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na odločilnih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Severni Makedoniji in Avstriji. Kek računa na preverjene moči, zaradi poškodbe pa ni Domna Črnigoja.

Slovenci se bodo s Severno Makedonijo pomerili 10. oktobra v Skopju, z Avstrijo pa 13. oktobra v Stožicah. Da bosta tekmi zelo pomembni, dokazuje že stanje na lestvici skupine G, kjer po šestih tekmah vodi Poljska s 13 točkami, Slovenija je druga z 11, sledijo pa Avstrija z 10, Severna Makedonija in Izrael z osmimi ter Latvija, ki je še brez točk.

"Čaka nas sklepni del kvalifikacijske skupine. Za nas je to zelo dobro, z dvema pozitivnima izidoma (z zmagama proti Poljski in Izraelu; op. STA) smo opozorili, da bo Slovenija naredila vse, da bo do konca v igri, v vzdušju, ki je zelo pozitivno. Dve tekmi sta pred nami, ti bosta dali dodatne odgovore, koliko smo sposobni v določenih trenutkih in kakšna bo naša vloga v zaključnih terminih. Seveda je motiv strahovit, imamo željo in cilj po dveh pozitivnih izidih," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju povedal Kek, ki bo spet lahko računal na Jako Bijola.

Odmevni septembrski zmagi sta Slovenijo popeljali na prag uresničitve cilja, preboja na EP, kar pa po Kekovem mnenju ne sme pomeniti dodatnega pritiska. "Če to, kar se je nam zgodilo, naredi pritisk, potem si v napačnem poklicu. To, kar se je nam zgodilo na zadnjih tekmah, je dodaten motiv. Vsak pozitiven rezultat prinese spodbudo. Sem optimist, ne glede samega rezultata, ampak glede pripadnosti, želje, motivacije," pravi Kek.

Prav slednje je izpostavil tudi kot ene ključnih lastnosti, s katerimi je bil zadovoljen na septembrski akciji. Opozarja pa: "Evforija bi bila neumnost, treba je ostati skromen, ponižen in gledati na naslednjo tekmo. To je mantra, ki nas mora voditi."

Novinarska konferenca s predstavitvijo seznama

Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam reprezentantov, na katere bo računal za kvalifikacijski tekmi s Severno Makedonijo???????? in Avstrijo????????.

Posted by Nogometna zveza Slovenije on Thursday, September 26, 2019

Keka pa veseli uspeh odbojkarjev, ki bodo nocoj igrali polfinale evropskega prvenstva. Odbojkarji so septembra bili na stadionu ob nogometnih uspehih. "Da se nam je v kratkem času zgodilo toliko pozitivnega, je to le potrditev, koliko smo sposobni. Da zapoje himno 11.000 ljudi brez glasbene spremljave ... Takoj sem pripravljen iz lastnega denarnega nadomestila plačati kompletni reprezentanci letalske karte in namestitev v Makedoniji, če je ona naš talisman," je malce v šali dejal Kek in dodal: "To je res lepo, ko potrdijo to še rezultati, je to še dodatna vrednost. Vidi se pozitivno fanatičnost na obrazu. To je to. Želim jim vso srečo danes in v Parizu."

* Seznam za Severno Makedonijo in Avstrijo:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Nejc Vidmar (Olimpija);
- branilci: Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Soči), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Miha Blažič (Ferencvaros), Jure Balkovec (Empoli), Uroš Korun (Piast Gliwice);
- vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahce), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Denis Popović (Zürich), Žan Majer (Lecce);
- napadalci: Tim Matavž (Vitesse), Roman Bezjak (Apoel), Robert Berić (St. Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija