TO NASTAVITEV NA TELEFONU JE IMELA NA MAKSIMUMU: Od takrat ima v roženici 500 lukenj

Trendi

25-letna ženska s Tajvana je dve leti vsak dan uporabljala mobilni telefon na maksimalni svetlosti, pri čemer je izpostavljala svoje oči več kot 600 lumnom svetlobnega toka. Rezultat njenega početja je poškodba oči oziroma petsto vžganih lukenj v roženici, so pojasnili zdravniki, ki so jo pregledali po tem, ko ji je začelo krvaveti v očeh.

Priporočena dnevna raven izpostavljenosti svetlobnemu toku je 300 lumnov, kar pomeni, da jo je omenjena ženska prekoračila za več kot dvakrat. Ko so jo začele boleti oči, je obiskala specialista, oči pa so ji nato začele krvaveti. Strokovnjaki so ugotovili, da je njena roženica napolnjena s krvjo in da je utrpela nepopravljive poškodbe vida. Njeno desno oko je bilo v slabšem stanju kot levo, saj je imelo v roženici vžganih kar petsto luknjic. 

Veliko ljudi uporablja mobilne telefone na polni svetlosti, vendar strokovnjaki opozarjajo, naj tega ne počnejo, saj jim lahko to poškoduje mrežnico in roženico, obstaja tudi tveganje za slepoto. Kot so pojasnili, lahko oči izpostavimo 600 lumnom za samo dve uri dnevno. Ni znano, kateri model telefona je uporabljala Tajvanka, vendar strokovnjaki menijo, da lahko modra svetloba pri sodobnih telefonih povzroči poškodbe mrežnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Giorgio |  03 .03. 2019 ob  18: 20
-5
Verjetno Huawei, katerega prodajo so v Avstraliji domnevno prepovedali zaradi močnega sevanja!?