TO NAJ BI BIL NAJZGODNEJŠI SIMPTOM KORONE: Pojavi se nekaj dni pred vsemi ostalimi!

Trendi

Covid-19 je virusno oboljenje, ki je potrjeno pri že več kot 30 milijonih ljudi po vsem svetu. Čeprav smo si mnogi zapomnili prve simptome te zelo nalezljive bolezni, obstajajo znaki, ki vas lahko že prej opozorijo, da ste okuženi. Pozorni morate biti predvsem na ustnice. 

Po navedbah britanskega združenja dermatologov, ki je analiziralo prijavljene simptome prek aplikacije Covid Symptom Study, so med simptomi suhe, boleče in razpokane ustnice, ki so eden od prvih znakov.

Med pandemijo koronavirusa je postalo jasno, da se lahko poleg glavnih simptomov, ki sta vročina in kašelj, razvijejo tudi simptomi na koži. Poročila s Kitajske in nato iz Evrope so pokazala, da se SARS-CoV-2 v 20 odstotkih kaže kot simptomi na koži, saj virus sproži številne imunske reakcije. Zato ni čudno, da je koža vpletena v zgodbo. Pojavijo se lahko boleče ustnice, ki se sušijo in luščijo. Lahko se pojavijo tudi bolečine v ustih.

Vendar samo zato, ker so vaše ustnice suhe, zlasti v tem letnem času, ne pomeni nujno, da imate koronavirus. Da se ne bi znašli v dilemi se svetuje, da v hladnem vremenu, ko ste zunaj, ustnice pokrijete na primer s šalom.

Če pa se stanje vaših ustnic v tem letnem času precej razlikuje od stanja, ki je običajno za vaše ustnice v hladnem obdobju, se svetuje, da se takoj izolirate in testirate še pred pojavom očitnih simptomov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
TORUS |  18 .10. 2020 ob  03: 13
-2
"NAJ BI BIL"