TO MORATE VIDETI: Koprski MMA borec Saša Jovanović do zmage v nekaj sekundah (VIDEO)

Koper

Pretekli vikend je v Veroni potekalo italijansko ligaško tekmovanje v mešanih borilnih veščinah (MMA), ki se ga je udeležil tudi koprski mma-borec Saša Jovanović. Ta je nasprotnika v dvoboju, ki je trajal vsega skupaj le nekaj sekund, onemogočil z eno potezo in si priboril zmago v supertežki kategoriji K1.

Kljub vsemu je bila zmaga za Saša Jovanovića grenko-sladka, saj je bil njegov nasprotnik v dvoboju hudo poškodovan, kar Saša močno obžaluje, a dodaja, da "je kickboxing kontaktni šport, pri katerem je tekmovalec le delno zaščiten, zato vedno obstaja velika možnost poškodb. Iz tega razloga smo tekmovalci tudi omejeni pri sodelovanju na tekmovanjih, saj telo po vsaki borbi potrebuje mesec do dva premora za regeneracijo," pravi Koprčan. Nasprotniku želi hitro okrevanje in upa, da posledice ne bodo hujše

Kdo je Saša Jovanović?

34-letni športnik je doma iz Šabca v Srbiji. V Koper se je preselil pred nekaj meseci, da bi bil bližje sinu Lazarju, ki živi v Sežani. Do pred kratkim je sodeloval s klubom tajskega boksa YAKSHA COMBAT TEAM in trenerjem Dariom Grilancem iz Vogrskega, nato se je odločil za samostojno pot, na kateri ga kot trener spremlja slovenski športnik Miran Fabjan, znan tudi pod vzdevkom 'Slovenski Rocky'

Sicer je Jovanović samozaposlen kot poklicni reševalec iz vode in sodeluje z Lifeguard Servis Slovenija, ukvarja pa se tudi s tartufi.

Na vprašanje, zakaj se je odločil, da se bo s kickboxingom ukvarjal profesionalno, Saša odgovarja: "To je odličen šport. Krepi telo, ostri um in bistri duha. To ni šport nasilnežev, čeprav je tako videti. Kickboxing je obrambni šport, kot vse borilne veščine, je orodje za osebno rast. Nauči te reda in discipline, potrpežljivosti, vzdržljivosti, fokusa, da sprejmeš poraze kot del poti do zmage ... jaz sem v tem športu zato, da ljudem pokažem, da se vse padce lahko obrne v vzpone, da se z doslednostjo, trdim delom in vztrajnostjo lahko doseže vse. Predvsem se mi zdi pomembno, da to pokažem otrokom," zaključuje. 

Kdaj se bo udeležil naslednjega tekmovanja, še ne ve - upa seveda, da še pred iztekom letošnjega leta. Se pa veseli nove priložnosti, da bo lahko pokazal vse tisto, kar mu zadnjem dvoboju, pa čeprav je iz njega izšel kot zmagovalec, ni uspelo.

Zaradi nazornosti videoposnetka nismo objavili, lahko pa si ga ogledate na tej povezavi. Preobčutljivim ogled odsvetujemo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija