TO JE VZROK, ZAKAJ JE ZGOREL TOVORNJAK NA HITRI CESTI: 21-letni voznik pravilno reagiral in preprečil hujše posledice (FOTO)

Kronika

 S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili podrobnosti požara na tovornjaku, do katerega je prišlo v četrtek popoldan na hitri cesti na Ajdovskem.

Včeraj ob 17.45 je bila policija obveščena, da je na odseku hitre ceste H4 Selo–Ajdovščina (približno 500 metrov od izvoza Selo) zagorelo tuje tovorno vozilo. Policisti postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je 21-letni voznik tovornega vozila znamke Volvo s pripetim priklopnikom znamke Krone (na prikolici je bilo naloženih sedem velikih kolutov pločevine) ob 17.44 uri vozil iz Sela proti Ajdovščini.

21-letni voznik, državljan Poljske, je med vožnjo na omenjeni relaciji opazil, da se izpod zadnjega dela tovornega vozila vali dim, nato pa je počila zadnje pnevmatika tovornega vozila. Poljski voznik je takoj zatem zapeljal desno ob rob vozišča, ustavil vozilo in iz njega izstopil. Ogenj se je nato začel širiti na prednji del tovornega vozila in na priklopnik.

Pri ogledu so prometni policisti ugotovili, da je zagorelo na zadnji osi tovornega vozila. Vzrok požara je najverjetneje okvara na tovornem vozilu. Tovorno vozilo je v požaru v celoti pogorelo, prav tako je pogorela prednja polovica priklopnega vozila. Zaradi požara je po prvih ocenah nastala večja materialna škoda v višini približno 40.000 evrov.

Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci GRC Ajdovščina in gasilci PGD Selo, ki so požar dokončno pogasili ter iz rezervoarja vozila prečrpali več sto litrov goriva. 21-letni poljski voznik v požaru ni bil telesno poškodovan. Cesta na tem odseku hitre ceste H4 je bila ponovno odprta in normalno prevozna za ves promet od 22.13 dalje.

Prometni policisti z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ter poškodb na vozilu, ki so nastala v požaru, niso ugotovili morebitnih znakov kaznivega dejanja, zato so o dogodku s pisnim poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija