TIK ČEZ MEJO: Napovedujejo 600 novih delovnih mest

Trst

Odprtje Ryanairjeve baze na tržaškem letališču, kar naj bi se zgodilo aprila letos, pomeni, da se bo tako na letališču kot v regiji povečala potreba po različnih kadrih. Vodstvo letalske družbe Ryanair ocenjuje, da bo baza Furlaniji - Julijski krajini prispevala kar 600 novih delovnih mest.

Nizkocenovna letalska družba Ryanair bo na tržaškem letališču zaposlila 12 pilotov, kabinsko osebje in druge strokovne kadre. Marco Consalvo, generalni direktor družbe Trieste Airport, je dejal, da bo letališče zaposlilo od 25 do 30 novih delavcev, poroča letalski spletni portal Sierra5.

Poleti bo nizkocenovnik glede na lansko leto povečal število razpoložljivih sedežev na letih z in na tržaško letališče za kar 50 odstotkov. Eddie Wilson, generalni direktor Ryanaira, je prejšnji teden na tiskovni konferenci povedal, da družba cilja na prevoz 750.000 potnikov in dodatne letalske povezave. 

Tržaško letališče

Na tržaškem letališču so lani imeli rekordnih 930.000 potnikov, letos pa ciljajo na 1.300.000. Leta 2016 so si na otvoritvi prenovljenega terminala zadali cilj 1,8 milijona potnikov do leta 2030, kar je glede na trenutno statistiko mogoče. Letališče je tudi eno izmed prvih v Italiji, ki je dosegljivo z vlakom; ta potnike tja vozi od leta 2018. 

Italija je za Ryanair zelo pomemben trg, saj ima tam že 18 baz. To je tudi posledica ugodne obdavčitve pilotskih plač, kar vodi v zadovoljne pilote, ki so družbi bolj zvesti kot Ryanairjevi piloti v drugih državah.

Wilson je na tiskovni konferenci razložil, da so se dogovorili za odprtje nove baze, ko je Furlanija - Julijska krajina odpravila dodatno občinsko letališko pristojbinoMassimiliano Fedriga, guverner avtonomne dežele Furlanija - Julijska krajina, se je z italijansko vlado dogovoril za spremembo pristojbine iz državnega v lokalni davek. Deželna vlada je to pristojbino nato izničila.

Wilson je za RTV Slovenija še povedal, da sta Slovenija in Grčija prodali letališko infrastrukturo tujcem, ki jih zanima le dobiček, ne pa razvoj regije

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  29 .01. 2024 ob  14: 32
13
Wilson je za RTV Slovenija še povedal, da sta Slovenija in Grčija prodali letališko infrastrukturo tujcem, ki jih zanima le dobiček, ne pa razvoj regije.

Taki so slovenci, to že ves čas vemo. Čimprej prodat, da se na hitro nekaj pokasira, tudi če potem naokoli vse propade. Važno, da si tisti pri koritu napolnijo žepe. Za dolgoročni razvoj in blagostanje lastnih ljudi in konec koncev tudi države pa "malo morgen". In potem bi morali kaj čutiti do takšne "države" in mahat z zastavicami in podobne domoljubne ceremonije?! Ja, seveda!