DOBRA NOVICA ZA LJUBITELJE POTOVANJ: Ryanair dodaja nove destinacije s tržaškega letališča

Trst

Vodstvo irske nizkocenovne letalske družbe Ryanair je na tiskovni konferenci sporočilo, da z aprilom odpirajo bazo na tržaškem letališču. To bo že 18. baza, ki jo odpirajo v Italiji. Oznanili so tudi odprtje baze v Reggiu Calabrii.

Generalni direktor Ryanaira Eddie Wilson je na tiskovni konferenci napovedal pet novih destinacij: Berlin, Krakov, Sevillo, Pariz (Beauvais) in Brindisi. Naslednji teden bo najverjetneje znana še ena.

Letalska družba Ryanair s tržaškega letališča trenutno leti v Barcelono, Bari, Bruselj, Cagliari, Catanio, Dublin, London Stansted, Malto, Neapelj, Palermo in Valencio. V toplejši sezoni, od aprila dalje, bo mogoče leteti še v Berlin. Sicer s tržaškega letališča leti še ITA Airways v Rim, Lufthansa v Frankfurt in WizzAir v Tirano.

Letališču Trst bo Ryanairjeva baza prinesla številne prednosti, saj bodo letala te družbe na njem začenjala in zaključevala svoje rute ter mirovala ponoči. To bo povečalo razpon urnikov letov, saj bo mogoče leteti od zgodnjih jutranjih ur do noči. Na tržaškem letališču bo potekal tudi del vzdrževanja letal, poroča Primorski dnevnik.

Pretok potnikov na Letališču Trst bo zaradi Ryanairjeve baze večji, kar bi lahko imelo pozitiven vpliv na razvoj turizma in drugih gospodarskih panog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija