TEŽKO PRIČAKOVANI VIKEND ZVEZD JE TU: Dončić na parketu že danes

Svet

Vikend zvezd lige NBA je več kot le ena tekma. Gre za tridnevni festival košarke oziroma nastopov najboljših igralcev na svetu. Med njimi bo imel pomembno vlogo tudi Luka Dončić, ki bo po odmoru zaradi poškodbe gležnja nastopil tako danes zvečer na tekmi vzhajajočih zvezd kot v nedeljo, ko je na sporedu osrednja tekma All Star.

Vikend zvezd se bo v Chicagu začel danes s predstavitvijo novih članov Hiše slavnih lige NBA, nadaljeval pa s tekmo znanih osebnosti ter obračunom med igralci z enoletnim in dvoletnim stažem v ligi NBA. Pomerili se bosta zasedbi ameriških igralcev in predstavnikov iz ostalih držav, kapetana pa bosta Trae Young in Luka Dončić.

Drugi večer bodo na sporedu tekmovanja v spretnostnem vodenju žoge, metih za tri točke in zabijanju. Za tekmovanje v trojkah je bil prvotno prijavljen tudi Luka Dončić, vendar se je nato odpovedal nastopu. Tako bodo metali Davis Bertans (Washington), Devonte Graham (Charlotte), Joe Harris (Brooklyn), Buddy Hield (Sacramento), Zach LaVine (Chicago), Duncan Robinson (Miami) in Trae Young (Atlanta). Moral bi nastopiti tudi Damian Lillard (Portland), a je odpovedal udeležbo zaradi poškodbe. Njegove zamenjave tako za tekmo kot za tekmovanje v metu trojk še niso potrdili.

Na tekmovanje v zabijanju se po več kot desetih letih vrača 34-letni Dwight Howard, ki je leta 2008 sodnike navdušil z zabijanjem v opravi Supermana. Njegovi tekmeci bodo Pat Connaughton (Milwaukee), Aaron Gordon (Orlando) in Derrick Jones Jr. (Miami).

Devetinšestdeseta tekma All Stars se bo po slovenskem času začela ob 2. uri zjutraj v noči z nedelje na ponedeljek, v Sloveniji pa si jo bo mogoče ogledati na komercialni televizijski postaji TV3.

Tretje leto zaporedoma bo potekala po sistemu izbora dveh kapetanov, ki sta v spletnem glasovanju prejela največ glasov, LeBrona Jamesa in Giannisa Antetokounmpa. Vsak od njiju je nato izbral soigralce; Dončića je kot tretjega po vrsti med člane začetne peterke v svojo ekipo povabil James.

Tekma bo posvečena tragično umrlemu Kobeju Bryantu, zato bo potekala po povsem spremenjenem sistemu. Imela bo tudi dobrodelno noto, saj bosta ekipi prisluženi denar podarili izbranima ustanovama v Chicagu.

Vsaka od prvih treh četrtin bo praktično tekma zase, saj se bo vsakih dvanajst minut rezultat vrnil na 0:0. Zmagovalci posameznih četrtin bodo prejeli po 100.000 dolarjev. Na začetku zadnje četrtine se bo prvič izpisal dejanski rezultat tekme, zmagovalec obračuna pa bo tista ekipa, ki bo prva dosegla še dodatnih 24 točk, kot poklon Bryantu, od končnega seštevka po treh četrtinah igre.

To pomeni, če bo rezultat po treh četrtinah 100:90, bo zmagovalec tekme ekipa, ki bo prva dosegla 124 točk. Zmagovalec obračuna bo prejel še dodatnih 200.000 dolarjev, kar pomeni, da bosta izbrani dobrodelni ustanovi iz Chicaga na koncu prejeli pol milijona dolarjev.

Po napovedih strokovnjakov in glede na statistiko je v prednosti ekipa LeBron Jamesa. V njej je bilo še pred odpovedjo Lillarda šest od desetih najboljših strelcev te sezone (Harden, Lillard, Dončić, Leonard, Davis, James), hkrati pa je ekipa LeBron v prednosti v skokih, podajah, ukradenih žogah in zadetih metih za tri točke. Ekipa Giannis je statistično gledano boljša v blokadah, odstotku zadetih metov iz igre in zabijanjih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija