Težave letala Croatia Airlines ob pristanku

Kronika

Letalo hrvaške družbe Croatia Airlines je v petek zvečer ob rednem letu iz Zagreba v Zürich imelo težave ob pristanku. Sprednje kolo se ni hotelo spustiti, zato je letalo s kljunom zadelo ob tla. Po navedbah iz družbe je šlo za tehnične težave, katerih vzroka še ne poznajo. Nihče od potnikov ali članov posadke pri tem ni utrpel poškodb.

Letalo je imelo težave s spustom sprednjega podvozja ob pristanku na letališču v Zürichu ob 20.20. "Za zdaj ni znan vzroka tega tehničnega problema. Uvedli bomo temeljito preiskavo," je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina povedal tiskovni predstavnik letalske družbe Davor Janušić.

Na plovilu, ki je bilo po navedbah Croatia Airlines redno servisirano in doslej še ni imelo težav, so bili 60 potnikov in štirje člani posadke. Letalo je v petek ostalo v Zürichu, kjer bo tehnično pregledano.

Po navedbah iz Croatia Airlines je to prvi neobičajen pristanek njihovih letal v vsej zgodovini letalske družbe oziroma od vzpostavitve rednega potniškega prometa leta 1991. "Naši piloti so pripravljeni in trenirani za takšne situacije in so izvrstno izvedli natančno predpisan postopek, kar je privedlo do pristanka brez posledic za potnike," so še sporočili iz družbe.