TENIŠKI IGRALCI POD DROBNOGLEDOM FBI: Med njimi tudi najboljši na svetu

Svet

Več kot 135 poklicnih teniških igralcev, med njimi tudi en, ki je uvrščen med prvih trideset na svetu, so del policijske preiskave zaradi nameščanja rezultatov, poročajo nemški mediji.

Po poročanju dnevnega časnika Die Welt ter televizijske postaje ZDF v več evropskih državah potekajo preiskave, ki jih vodi ameriški FBI in policije različnih evropskih držav. Med vpletenimi je tudi igralec, ki je trenutno uvrščen med prvih trideset na lestvici ATP in je v karieri osvojil že tri turnirje ATP.

"Govorimo o armenski stavniški mafiji, ki ima lovke razpredene po vsej Evropi in ki se je zadeve lotila zelo megalomansko," je dejal belgijski državni tožilec Eric Bisschop. Dodal je, da je v preiskavi na stotine majhnih stav, ki pa so v skupnem številu prinesle več tisoč evrov dobička.

ZDF in Die Welt sta govorila tudi z nekdanjih argentinskim igralcem Marcom Trungellitijem, ki je deloval kot ovaduh in ki je bil po njegovih besedah večkrat kontaktiran s strani mafijske združbe. "Med prvih petdeset na svetu je več igralcev, ki sodelujejo pri prirejanju rezultatov. To se dogaja na vseh ravneh turnirjev," je dejal Trungelliti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija