TEMPIRANA KORONA BOMBA? 150 dijakov iz Kopra na maturantski izlet na dalmatinski otok, stroka ogorčena! (ANKETA, VIDEO)

Koper

Čeprav se je tako stroka kot tudi del slovenske javnosti ostro odzval na odločitve Hrvaške, da ne zapre nočnih klubov in ne prepove vseh množičnih zabav, se očitno nekateri iz te izkušnje niso ničesar naučili. Obetajo se namreč množični izleti slovenskih maturantov pri naših južnih sosedih, samo iz Kopra se na enega izmed otokov odpravlja 150 dijakov. Stroka ob tem opozarja, naj tega nikar ne počnejo.

V medijih je zaokrožila informacija, da se 300 maturantov odpravlja na maturantski izlet na hrvaški otok Obonjan. 150 iz Kopra, preostali iz Nove Gorice in iz osrednje Slovenije.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Pri turistični agenciji Mondial sicer zagotavljajo, da gre za najet zasebni otok, kjer bodo le slovenski maturanti, torej se ne bodo mešali s tujimi, niti turisti, pa tudi ne domačini. Dijaki, ki se odpravljajo na izlet, bodo morali podpisati obrazec, da v zadnjih 14 dneh niso kazali znakov okužbe ali so bili v samoizolaciji. Na vseh odhodih na izlet bodo tudi izvajali obvezno merjenje temperature za dijake, njihovi vodiči naj bi na destinaciji opozarjali na varnostno razdaljo.

Tako agencija agresivno promovira maturantski izlet na socialnih omrežjih.

Izlet na Obonjan promovirajo tudi s pomočjo dijakov iz Kopra.

Manca gre na maturanca!

Dragi prijatelji. Vau & hvala! Pred dvema tednoma smo vam predstavili našo novo maturantsko destinacijo Mondial Island. Do danes je na osmih poletnih terminih že več kot 2500 prijavljenih maturantov Hvala, ker si svoje maturantsko poletje tudi letos želite preživeti z nami V zadnjem tednu smo vas spraševali kaj pričakujete in česa se na Mondialovem otoku najbolj veselite - nekateri ste nam svoja pričakovanja zaupali tudi v živo. Naredili bomo vse, da presežemo visoka pričakovanja #mondialmaturanc

Objavil/a Mondial Travel dne Petek, 19. junij 2020

Maturantski izlet z odhodi konec avgusta in v začetku septembra pa organizira tudi agencija Kompas.

Stroka z opozorili, starše pozivajo k razumu

Na drugi strani stroka svari pred tovrstnimi praksami. "To je tempirana bomba!" je za 24ur dejala doc. dr. Mateja Logar z ljubljanske infekcijske klinike in dodala, da merjenje telesne temperature ni pravo merilo za ugotavljanje COVID-19, saj lahko kdo pred merjenjem vzame sredstvo za zbijanje vročine. Celotno odpravo in maturantske izlete strokovnjakinja dojema kot zelo neodgovorno potezo.

Podobno svari tudi dr. Ljubica Bizjak Kolander, strokovna direktorica Zdravstvenega doma Koper. "Nikar naj ne hodijo. Za katastrofo bi bil dovolj stik samo enega z enim okuženim! Še vedno lahko odpovedo izlet! Pozivam vse dijake in njihove starše k razumu!" je povedala za Primorske novice.

Kakšno pa je vaše mnenje? Pred vami je anketa – v kolikor vam oglas zakriva aplikacijo, pritisnite na x.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  11 .07. 2020 ob  15: 35
predlagam, da grejo za tri tedne na tabor k vardi. tam je dovoljeno družiti se, telovaditi, jesti, piti, žurati...
Koper |  10 .07. 2020 ob  19: 43
Glede na to,da denarja ne vrnejo,strokino zgražanje ni potrebno.
Stanja okuženosti to ne bo spremenilo.
Koper je že toliko okužen da bolj ne bi mogel biti.Številke niso nikjer objavljene ker skrivajo.
Vse v zahvalo vladi in njenemu Slovenskemu turizmu.
Monteverdi |  10 .07. 2020 ob  14: 58
Turistična agencija zagotavlja ......blablabla .......Važen je "biznis". Totalna neodgovornost skupaj s starši. Ko pa se pojavijo nevšečnosti, potem pa panika, grožnje ........Zaslužijo si kazen! (da ne bo pomote, dijakom želim vse najboljše in najlepše, pa veliko razuma v bodoče, seveda).
kokodek |  10 .07. 2020 ob  13: 41
-3
ker se pri nas ne smejo družiti, posedati, objemati....naj gredo na hrvaško. čez devet mesecev pa dojenčki, da razveselijo Janšo
Piero Panin |  10 .07. 2020 ob  10: 29
Ja ma res...caka jih karantena 2 tedna in aplikacija za sledenje ko se vrnejo domou.
Naj se nazurajo vsaj malo ce ze gredo dol se zabavat
zoran13 |  10 .07. 2020 ob  09: 30
-3
MONDIAL
 |  10 .07. 2020 ob  08: 45
14
Glede na to, da se staršem in dijakom gladko fučka za situacijo COVID-19 predlagam, da se ob povratku vse strpa v karanteno. Naj uživajo/žurajo še 14 dni. Odgovornost na nuli. Upam, da bodo izkazano odgovornost dijakov upoštevali tudi pri vpisu v nadaljnje šolanje.