TANJA FAJON PRIZNALA: "SD je v najtežji situaciji, odkar sem prevzela njeno vodenje"

Slovenija

Predsednica SD Tanja Fajon je v luči afere sodna stavba, ki pretresa stranko, ocenila, da je SD v najtežji situaciji, odkar je sama prevzela njeno vodenje. O nadaljnjih korakih bo v ponedeljek razpravljala konferenca SD. Na večernem sestanku s premierjem Robertom Golobom pa se bodo pogovorili, ali imajo zaupanje, da v koaliciji nadaljujejo naprej.

Na SD in ministrico za pravosodje iz njihove kvote Dominiko Švarc Pipan namreč v zadnjih tednih letijo očitki o negospodarnem nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani. Ministrica je sicer po odtegnitvi podpore matične stranke in pozivih k odstopu sprejela objektivno odgovornost in predsedniku vlade ponudila odstop. Ta je napovedal, da ga bo sprejel.

"Stranka je v zadnjem času pod hudim pritiskom, letijo obtožbe, kritike na račun mnogih ljudi, odpirajo se številna vprašanja, tu so pristojni organi, ki raziskujejo," je na današnji novinarski konferenci ocenila predsednica SD Fajon. Omenjen negospodarni nakup pa po njenih besedah terja vrsto odgovorov, ki si jih želi tudi sama. "Vsi tisti, ki so bili politično ali krivdno vpleteni v nakup, verjamem, da bodo tudi odgovarjali," je prepričana.

Kot predsednica SD pa ne bo pristajala, da kdorkoli blati članice in člane stranke, posebej vse tiste, ki danes trdo in odgovorno delajo. "Takšno blatenje ni na mestu, in če ima kdorkoli karkoli povedati o kom od naših članov, naj to sporoči, predvsem pa prijavi za to pristojnim organom," je pozvala.

Obenem je zatrdila, da razume legitimne pozive vodstvu stranke, naj prevzame odgovornost, a stranka ima za to pristojne organe, ki bodo o tem odločali. "Ne bodo nam drugi delali agende," je poudarila. O nadaljnjih korakih stranke bo med drugim članstvo razpravljalo na ponedeljkovi konferenci, najvišjem organu SD med dvema kongresoma.

Fajon je sicer zatrdila, da stranke ni prevzela za to, da jo bo vodila samo v dobrih časih, ampak tudi takrat, ko je najbolj težko. Ocenila je, da je za stranko sedaj najtežji trenutek, odkar je njene vajeti leta 2020 prevzela sama. "A nisem nekdo, ki, ko se barka potaplja, vzame rešilni jopič, skoči z nje. To bi bilo najlažje. Zdaj je največja odgovornost, da zaradi našega članstva najdemo tisto pravo pot naprej in ljudem tudi povrnemo zaupanje," je izpostavila.

Skupaj z ministrom za gospodarstvo Matjažem Hanom se bo sicer danes sestala s predsednikom vlade Golobom. "Pričakujem predvsem, da se bomo iskreno pogovorili, ali imamo zaupanje, da sodelujemo v vladni koaliciji naprej, ali smo zavezani k temu, da izpolnjujemo naše koalicijske prioritete in da je to zaupanje med nami moč okrepiti," je dejala Fajon.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  07 .02. 2024 ob  18: 39
12
NIĆ BAT ! OBLAST IN NJENE STOLIČKE JESLATKA TAKO, DA SE BODO ITAK LEPO VSI IZ LASTNE SLATKOSTI ZMENLI, PSI BODO ŠE VEDNO LAJALI, KARAVANA PA BO ŠLA NAPREJ !
Stiv Rivs |  07 .02. 2024 ob  15: 51
18
Glej jo no tovarišico.
Z njenim prihodom na vodstvo so razpolovili glasove.
Bando lopovsko okoli nje je sama izbrala in sedaj naj bi ona herojsko in požrtvovalno rešila to sramoto.