SV. ANTON IN OKOLICA, PAZITE! Dva moška naj bi kradla po hišah

Kronika

"Sv. Anton in okolica, pazite, dva gospoda v zelenem vozilu kradeta po hišah!" je v opozorilu, ki ga je objavila na družbenem omrežju Facebook zapisala ena izmed tamkajšnjih prebivalk. Vozilo naj bi imelo ljubljanske registrske tablice.

Ali navedbe držijo oziroma ali so prijeli prijavo o takem kaznivem dejanju, smo preverili na Policijski upravi (PU) Koper. Informacije o tatvinah v Sv. Antonu nam niso mogli potrditi, saj o njej niso bili obveščeni

Ob tem vse občane prosijo, da podatke o sumljivih osebah in vozilih, še posebej pa informacije o konkretnih vlomih in tatvinah, čim prej sporočijo na 113, da lahko policisti pravočasno reagirajo. "Ko imamo dovolj natančne in pravočasne podatke se nemalokrat zgodi, da so storilci tudi prijeti, s tem pa je seveda preprečeno tudi nadaljnje izvrševanje kaznivih dejanj," je dejala tiskovna predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec.

Iz komentarjev, ki so se zvrstili pod današnjim opozorilom, je mogoče razbrati, da naj bi do podobnih tatvin prišlo tudi v nedeljo in ponedeljek v Parecagu. Tam naj bi kradla dva moška v avtu s poljskimi registrskimi tablicami. Tudi za ta primer smo povprašali na PU Koper. 

"Glede ponedeljkove tatvine v Parecagu pa lahko potrdimo prijem prijave. V Parecagu sta neznana moška vstopila v hišo domačinke, pod pretvezo, da naj bi se ta hiša prodajala in sta prišla na ogled. Eden od njiju se je z lastnico pogovarjal, drugi pa je medtem ukradel 1000 evrov in zlato verižico," so sporočili s PU Koper. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  03 .10. 2019 ob  00: 50
Se strinjam...ceste so bile makedamske in z bicikleto si tezko vrteu
Istriano |  02 .10. 2019 ob  17: 31
Dokler je bila milica so vse polovili, vlomov skorajda ni bilo. Zdaj je pa boljše, da jih ne pokličeš, te držijo tebe celo noč pokonci, raziskujejo, jemljejo prstne odtise in potem nikogar ne dobijo.