SUPER ZAČETEK SEZONE: Lovorika superpokala znova v Koper! (VIDEO)

Koper

Košarkarji Kopra Primorske so v tekmi slovenskega superpokala v Podčetrtku premagali Hopse s Polzele s 106:74 (30:19, 56:36, 86:50).

Košarkarji Kopra Primorske so drugič zaporedoma osvojili slovenski superpokal. V Podčetrtku so premagali Hopse s Polzele s 106:74. Za Koprčane je to peti naslov v nizu, potem ko so prejšnjo sezono prav tako začeli z zmago v superpokalu proti Olimpiji in nadaljevali z lovorikami v pokalu Spar, ligi Aba 2 in državnem prvenstvu.

Superpokal, ki je tradicionalni uvod v novo sezono, bo odslej vedno potekal na praznik slovenske košarke - 17. septembra, ko so Goran Dragić, Luka Dončić in ostali zlati fantje leta 2017 postali evropski prvaki. Državno prvenstvo oziroma 1. SKL se bo s prvim krogom začela 2. oktobra.

Hopsi, ki so prvič v zgodovini nastopili v superpokalu kot finalisti pokala Spar, niso bili kos zasedbi Jurice Golemca, ki je v primerjavi z zadnjo sezono še okrepila igralsko zasedbo. Zadržala je vse ključne posameznike ter dodala pod košem slovenskega reprezentanta Žigo Dimca, na mestu organizatorja igre Nejca Bariča, na zunanji poziciji pa Stephena Holta.

Polzeljani, ki so na drugi strani precej spremenili kader, saj so odpustili vse ameriške košarkarje, tako da bodo breme vsaj na začetku sezone nosili domači igralci, so v prvih petnajstih minutah še nekako držali priključek (38:27), v nadaljevanju pa se je razlika hitro povečala. Polčas se je končal z 20 točkami razlike (Koper je trojke do tedaj metal 12:18), po treh četrtinah pa je bilo 86:50. Na koncu so se Hopsi izognili rekordnemu porazu v superpokalu (s 33 točkami razlike je 2009 Olimpija premagala Elektro), je pa Koper Primorska postavila nov strelski rekord in prvič v šestnajstih izvedbah superpokala presegla mejo 100 točk.

Druga zaporedna superpokalna lovorika je naša! ???????? #dejmotigri

Posted by KK Koper Primorska on Tuesday, September 17, 2019

Najkoristnejši igralec superpokala je bil zasluženo Lance Harris, ki je v slabih 20 minut dosegel 25 točk ob metu 7:9 za tri točke. Po štirinajst točk sta za zmagovalce zbrala Žan Mark Šiško (met 5:7, 6 podaj) in Stephen Holt, trinajst pa jih je dodal kapetan Alen Hodžić. Pri Hopsih je novinec Edward Fowler vknjižil 16 točk (7 skokov), po trinajst pa so jih prispevali Deray Collins (7 podaj), Miha Vašl (trojke 3:8) in Simo Atanacković.

MVP Superpokala Slovenije 2019 je zimzeleni Lance Harris! ???????? #dejmotigri

Posted by KK Koper Primorska on Tuesday, September 17, 2019

Jurica Golemac, trener Kopra Primorske: "Razlika v kvaliteti je bila očitna, vseeno pa so fantje odigrani zbrano in uspešno opravili svoje delo. Imeli smo dovolj časa, da smo se dobro pripravili na to tekmo, ki smo jo solidno odigrali v napadu, v obrambi pa ne toliko. Kljub temu čestitam mojim igralcev, saj so osvojili novo trofejo."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Ta tekma je bila za nas nagrada za lansko sezono. Glede na to, da smo šele dan pred tekmo dobili telovadnico za treninge, smo prišli povsem neuigrani in nepripravljeni. V tej sezoni bomo dali priložnost mladim, domačim igralcem in skušali presenetiti. Tekma s Primorsko je bila dokaz, da imajo v Kopru odlično ekipo, ki bo brez dvoma na domači sceni ob Krki in Olimpija razred zase."


* Dvorana Podčetrtek, gledalcev 500, sodniki: Krejič (Kranj), Majkič (Hrastnik), Špendl (Maribor).
* Koper Primorska: Holt 14 (6:6), Harris 25 (2:3), Čakarun 2, Hrovat 2, Barič 11, Kosi 2, Marinković 4, Hodžić 13, Jagodić Kuridža 6, Dimec 6 (4:4), Šiško 14 (2:2), Vončina 7 (1:2).
* Hopsi Polzela: Collins 13 (1:1), Morina 5 (2:2), Dragan 5, Čebular 2, Vašl 13, Fowler 16 (1:2), Zmrzlak 2, Atanacković 13 (4:4), Vasilić 5 (1:1).
* Prosti meti: Koper Primorska 15:17, Hopsi Polzela 9:10.
* Met za tri točke: Koper Primorska 17:31 (Harris 7, Hodžić 3, Holt 2, Vončina 2, Šiško 2, Barič), Hopsi Polzela 7:22 (Vašl 3, Morina, Dragan, Fowler, Atanacković).
* Osebne napake: Koper Primorska 17, Hopsi Polzela 21.
* Pet osebnih: Fowler (39.).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija