STRELJANJE NA DOLENJSKEM: Krogla priletela v hišo, ko je družina gledala ognjemet

Kronika

Na silvestrovo so dolenjski policisti obravnavali več primerov streljanja. Na Kuzarjevem kalu je kroga priletela v žleb stanovanjske hiše, poroča portal 24ur. Družina je opazovala ognjemet, ko so se iz romskega naselja Žabjek zaslišali rafalni streli. Izstrelek je priletel na streho, se odbil v pločevino in obstal. Domačini so prestrašeni, saj bi lahko zadel koga od njih.

Fotografije so simbolične.

Dolenjski policisti so na območju Metlike, Črnomlja in Novega mesta prejeli več prijav zaradi streljanja. V nekaj primerih je šlo za uporabo pirotehnike, v dveh primerih pa so zaradi hitre intervencije uspeli najti in zaseči tulce vojaškega streliva, preden so jih uspeli osumljenci skriti, pojasnjujejo na PU Novo mesto.

Na Kuzarjevem kalu je krogla zadela žleb stanovanjske hiše. Okoli 2.00 so policisti opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec s strelivom. Prijeli so 31-letnika doma iz okolice Novega mesta in 38-letnika doma iz okolice Metlike.

Kot je povedal domačin za portal 24ur, je okoli 20.30 v romskem naselju Žabjek bilo slišati strele z avtomatskim orožjem, po njegovih navedbah je šlo za M70/kalašnikov, ki ima izrazito prepoznaven zvok. Poklical je policiste, ki so odšli na kraj, vendar jim zaradi teme naj ne bi uspelo najti tulcev.

Opolnoči, ko je šel z družino ven opazovati ognjemet, se je iz Žabjeka spet slišalo rafalno streljanje, nato pa je 'nekaj priletelo v na streho in se odbilo v pločevino ter tam obstalo'. V neposredni bližini je, kot je povedal, stala njegova 11-letna hčerka.

Kot je še povedal za portal, naj bi bilo vsako leto podobno. Nihče si ne upa peš mimo romskega naselja. Otroci naj bi metali kamenje v mimo vozeče avtomobile, bili naj bi primeri, ko so v avtomobile tudi streljali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija