IZ KRISOVEGA FONDA GRE POMOČ 7-LETNEMU LOVRU: Da bi lahko samostojno sedel in segal po stvareh

Slovenija

O 7-letnem Lovru s cerebralno paralizo smo pred dnevi že pisali. Z mamo Urško sta se po priporočilu razvojne pediatrinje iz Koroške preselila na Gorenjsko, kjer je pet let obiskoval razvojni vrtec, tam pa je tudi šola Cirius. Poskusili so že vse mogoče. Skoraj vse. Novo upanje za družino predstavlja klinika Mcell v Ukrajini. Za to potrebujejo našo pomoč.

Vsi se še spomnimo Krisove zgodbe, zgodbe malega Koprčana s srečnim koncem, ki je združil Slovence. Njegova diagnoza: spinalna mišična atrofija. Ko smo ga spoznali, je v opornici sedel v invalidskem vozičku. S pomočjo Palčice pomagalčice, njenih škratkov in številnih dobrotnikov, Kris danes sedi sam.

Podobno pomoč si srčno želi tudi Lovrova družina. Obravnave v rehabilitacijskem centru Soča so pač omejene in kot je povedala mama Urška, 'če pri njih ne dosežeš hitro rezultata, nisi več na njihovem seznamu'. S partnerjem sta se obrnila na zasebnega nevrofizioterapevta. Po besedah mame, je bil napredek pri Lovru viden, za starše pa finančno velik zalogaj. Tritedenski sklop terapij, ki traja šest ur dnevno, stane 3900 evrov. Zato sta s partnerjem vzela kredit, ki še ni odplačan.

Lovru želijo toliko pomagati, da bi imel možnost samostojnega sedenja, da bi se mu izboljšala drža glave in stabiliziral trup, da bo lahko samostojno segal po stvareh. Novo upanje za Lovra je klinika Mcell v Ukrajini. Ceno obravnave določijo glede na diagnozo, približno 10.000 evrov na terapijo. Potem je od posameznika odvisno koliko terapij potrebuje.

Lovrovi zgodbi je, tako kot Krisovi, prisluhnila Palčica pomagalčica in se odločila, da mu s svojimi dobrodelnimi škratki priskoči na pomoč. Društvo je poleg Krisa do sedaj pomagalo že 37 otrokom, na računu pa je ostalo še skoraj milijon evrov, namenjenih hudo bolnim otrokom. Palčica pomagalčica bo z veseljem del vsote namenila tudi Lovru

Pomaga pa lahko prav vsak od nas - le v sklicu naj bo napisano, da so finančna sredstva namenjena Lovru!

TRR Palčice pomagalčice: SI56 0510 0801 6627 635 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija