STOLETNA ITALIJANKA OGLOBLJENA, KER SE NI CEPILA: Čeprav živi sama in od leta 2018 ni zapustila hiše

Svet

Italijanko, ki živi sama v hiši na podeželju na jugu Sardinije, je doletela denarna kazen, ker ni opravila treh zahtevanih cepljenj proti covidu-19. Ženica, ki šteje častitljivih sto let, mora plačati sto evrov kazni, saj je v Italiji cepljenje za starejše od 50 let obvezno.

Ker živi v popolni osami in ne more nikogar okužiti, se je njen sin na kazen pritožil, je poročal lokalni dnevnik L'Unione Sarda.

"Mama se je v življenju vedno držala vseh pravil. Govorimo o stoletnici, ki od leta 2018 ni zapustila hiše. Zdelo se nam je najbolje, da je ne cepimo ravno zato, ker, če odmislimo njeno starost, živi v naravi in razen z nami otroki in negovalko ni v stiku z nikomer," je povedal njen sin.

Pritožbo so že posredovali zdravstveni službi v sardinski prestolnici Cagliari. V njej je ženica navedla, da ni seznanjena s trenutnimi predpisi glede pandemije in da od leta 2018 ni zapustila hiše. Poleg tega ni zbolela za covidom-19 in ni nikogar okužila.

Italijanski parlament bo odločal o morebitni odpravi obveznega cepljenja proti covidu-19 za Italijane, starejše od 50 let, ki je v veljavi od januarja. Za ukrep se je vlada odločila, da bi pospešila kampanjo cepljenja. Italijani nad 50 let, ki se niso trikrat cepili, morajo plačati globo v višini sto evrov, a veliko ljudi, ki so cepljenje zavrnili, globe ni plačalo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  19 .11. 2022 ob  13: 48
12
V prihodnosti bo treba najti način za zmanjšanje števila prebivalcev. Začeli bomo s starimi, nato s šibkimi in neuporabnimi ... in še posebej z neumnimi.
Znebili se jih bomo tako, da jih bomo prepričali, da je to v njihovo dobro. Nekaj bomo našli ali povzročili, pandemijo, ki bo usmerjena na določene ljudi ... virus, ki bo prizadel stare ali debele, ni pomembno, šibki bodo podlegli, prestrašeni in neumni bodo verjeli in prosili za zdravljenje.
Poskrbeli bomo, da bomo načrtovali zdravljenje, ki bo predstavljalo rešitev. Tako bomo selekcionirali idiote. Sami bodo šli v klavnico.
Jacques Attali, francosko-judovski predsednik Francije v senci, intervju, ki ga je leta 1981 opravil Michael Salomon, francoski izvirnik na profession-gendarme pika kom