STIKI OKUŽENE MEDICINSKE SESTRE V LUCIJI NEGATIVNI: Ni bila kužna, dokler ni zbolela

Piran

Kot smo poročali, je v zdravstvenem domu v Luciji prejšnji teden zaradi koronavirusa zbolela medicinska sestra, ki so jo nemudoma umaknili iz delovnega procesa. Vse zdravstvene delavce, ki so bili z njo v stiku, so medtem testirali in so bili negativni, a so preventivno še doma, je pojasnil direktor Zdravstvenega doma Piran Matjaž Krajnc.

Omenjena medicinska sestra je zbolela v sredo zvečer, od četrtka dalje pa je odsotna. Pri tem je epidemiolog zatrdil, da sestra ni bila kužna, dokler ni zbolela, tedaj pa so jo umaknili iz delovnega procesa, je še navedel direktor piranskega zdravstvenega doma, pod okrilje katerega sodi tudi lucijska enota.

Krajnc je ob tem poudaril še, da v teh petih dneh v piranski občini tudi ni bilo nobene nove pozitivnosti, ki bi jo lahko povezali s tem primerom.

Sicer pa so tudi v piranskem zdravstvenem domu zaradi situacije z novim koronavirusom sprejeli strožje ukrepe. Od srede bodo tako delovali samo na lokaciji v Luciji, imajo pa tudi ločena vhoda za osebe, ki kažejo bolezenske znake, ki bi bili lahko povezani s Covid-19, in za tiste, ki imajo druge zdravstvene težave in morajo biti obvezno pregledani.

Po Kranjčevih ocenah se občani sicer držijo navodil, tako da so zdravstvene ambulante bolj ali manj prazne. V zdravstvenem domu ob krčenju fizičnega dostopa pa hkrati povečujejo dostop prek telefonskih linij. Trudijo se namreč, da bi tiste zaposlene, ki jih trenutno "hranijo" zaradi zaprtja določenih ambulant, telefonsko povezali z vsemi, ki bi potrebovali informacije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija