NOVA OKUŽBA NA OBALI: Pozitivna na testu je bila medicinska sestra iz ZD Lucija

Piran

Včeraj proti večeru so bili v Zdravstvenem domu Lucija obveščeni, da je bila pozitivna na testu za koronavirus ena od njihovih sodelavk, natančneje gre za medicinsko sestro. Vsi bližnji kontakti so bili obveščeni in s strani epidemiologov tudi popisani. Direktor zdravstvenega doma Matjaž Krajnc nam je v telefonskem pogovoru zaupal, da ZD Lucija deluje naprej, sicer pod zaostrenimi ukrepi, tako kot že od srede tega tedna.

Direktor ZD Lucija, Matjaž Krajnc nam je v telefonskem pogovoru povedal, da je zdravstveni dom odprt, deluje pa tako kot je že sicer od polovice tega tedna. Preventivni pregledi se ne izvajajo, sprejemajo le nujne primere. Na vhodu so zdravstveni delavci, ki v stavbo ZD spuščajo po enega pacienta v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Direktor je ob tem pozval občanke in občane, naj v primeru, ko potrebujejo zdravniško oskrbo, pokličejo prek telefona in jih prosil za razumevanje v primeru zasedene linije. Ob enem je tudi pozval, naj se ljudje držijo veljavnih navodil in ukrepov in omejijo stike oziroma se izolirajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  15 .03. 2020 ob  18: 04
Rado Pezdir od mene imaš 10ko ! Koronabedakom je treba povedat na drugačen način..saj niso dovolj inteligentni, da bi to razumeli z razumom in predvsem odgovorno. Žal že v vsakdanjem življenju je razbrat, da je stoka totalno neodgovorna in predvsem lahkomiselna.

Rado Car