ŠTARTUP: Niz dogodkov ob začetku študijskega leta

Koper

V tem tednu se bodo zvrstile številne aktivnosti, s katerimi bodo pričakali in dočakali novo študijsko leto. Od danes, 28. septembra, dalje bodo na Univerzi na Primorskem sprejeli tuje študente, ki so se odločili za študij pri nas.

Letošnjih Orientacijskih dni - Orientation days se bo udeležilo preko 200 študentk in študentov, ki bodo nekaj dni urejali potrebne dokumente za študij in bivanje v Sloveniji, udeležili se bodo tečaja slovenščine in ostalih dejavnosti, s pomočjo katerih bodo spoznali fakultete in slovensko Istro. 

Novo študijsko leto se bo začelo 1. oktobra s slovesnostjo, ki bo letos organizirana na UP FTŠ - Turistici, po drugih fakultetah, članicah UP, pa bodo sočasno potekali tradicionalni sprejemi novih študentov.

V soboto, 2. oktobra, bodo na UP organizirali celodnevni spoznavno-rekreacijski dogodek v Simonovem zalivu v Izoliv nedeljo pa bo sledil skupinski pohod na Ušesa Istre – Veli Badin - orlovo gnezdo, kar bo nudilo študentom priložnost, da se spoznajo in po letu, ko je študij potekal pretežno na daljavo, navežejo pristnejše medosebne stike.

Dogajanje v prvem študijskem vikendu boste lahko spremljali na socialnih omrežjih UP