STARŠI ŽE NA NOGAH: "Ne dotikajte se naših otrok!"

Slovenija

Napoved zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja, da želijo pri dijakih in starejših učencih osnovnih šol vzpostaviti sistem samotestiranja s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom, je dvignila veliko prahu. Nanjo se je s Švedske nemudoma odzval Marko Potrč, civilna iniciativa Otrok ne damo pa je že sprožila peticijo proti testiranju otrok.

Pod pretvezo "lažjega" ponovnega odpiranja šol je ministrstvo za zdravje pričelo s pripravami za testiranje otrok, trdijo v iniciativi Otrok ne damo. Kot so zapisali, so naši otroci naša prihodnost, zato ne smemo dovoliti, da se posega v njihovo svobodo, integriteto, zdravje in psihološko stanje.

Prepričani so, da šola ni in ne more biti generator okužb, "zato je testiranje otrok prekomeren in neustaven ukrep, ki posega v najgloblje pravice otrok, ki jim mora biti zagotovljena nedotakljivost človeške, telesne in duševne celovitosti". "Vladno kršenje temeljnih človekovih pravic, ki se vse bolj zaostrujejo, bomo preprečili!" so jasni.

Sprožili so peticijo proti testiranju dijakov in učencev zadnje triade osnovnih šol - Preprečimo testiranje otrok.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  02 .04. 2021 ob  20: 41
td... samo v veselje ti javim, da nimam face buka toliko v vednost...imam pa zdravo kmečko pamet in razmišljam po 6.čutu, ki me do zdaj še nikoli ni pustil na cedilu...
Obala1 |  02 .04. 2021 ob  19: 30
ta portal brez komentarjev @vseveda ne bi bil kredibilen :-)
ojoj |  02 .04. 2021 ob  18: 48
11
@td, že, ki omenjaš znanstvene strani, mi prosim posreduj link kjer so znanstveno potrdili Covid, razne seve, ucinkovitost maske itd. Ti imaš pravico početi s svojim telesom kar ti je volja ( ustavna pravica ) torej se lahko cepiš, lahko se ne cepiš to je tvoja izbira, je tako? Jaz imam enake pravice kot ti in če se ne želim cepiti nisem antivaxxer ampak nimam zaupanja v tako nahitro narejenemu netestiranemu cepivu. Kot si očital @alfa, da umirajo ljudje zaradi takšnih kot je on bi jaz pripomnil, da si ti kriv za vse tiste ki so umrli po prejetem cepivu, ker kot se vidi podpiras cepljenje. Lp
vseved |  02 .04. 2021 ob  17: 43
-6
Potrč je revež in strahopetec ki je zbežal na Švedsko!
td |  02 .04. 2021 ob  17: 15
-8
@alfa, zaradi antivaxxerjev in podobnih bedakov umirajo spet otroci in odrasli po svetu, tukaj ni kaj bit strpen proti norcem, ki širijo laži zdavnaj razbite na prafaktorje. Malo manj sledi zarotniške FB strani pa kaj malo več znanstvenih.
Piero Panin |  02 .04. 2021 ob  16: 43
Ma dobro eni razmisljajo tako drugi spet drugace..
Ma dejmo se po enem letu in pou vprasat kolko smo napredovali in kaj smo naredili da ne bomo vec imeli ne policijske ure,karantene,okuzb itd.in bomo brez omejitev.
Vrtimo se v krogu,zdej ze tretji lock down
alfa |  02 .04. 2021 ob  16: 12
TD...TI IMAŠ MOŽGANSKO OKVARO...BODI STRPEN DO DRUGAČE MISLEČIH, TI JE JASNO..
td |  02 .04. 2021 ob  15: 52
-8
@alfa, hmm, ... ne, ne bo držalo, mit že davno bebuked. Ampak nekateri imate neko specifično možgansko okvaro, ki vam preprečuje razumet.
Obala1 |  02 .04. 2021 ob  15: 36
-3
Osebno podpiram to inicijativo ....@ Lili tebi pa priporocam ta hitre kitajske teste kjer ti dajo palcko v rit ...ne glede na rezultat bos zadovoljna In nasmejana...a ostalim, će niste sposobni par pametnih In pozitivnih stvari povedat, rajse bodite tiho In kot Lili testirajte se v rit
alfa |  02 .04. 2021 ob  15: 04
testne palčke vsebujejo na koncu palčke rakotvorno snov STERILISED BY ETHYLENE-OXIDE GAS (ETILEN OKSID GAS) zdaj pa razmislite, ko boste si o tem več prebrali
Lili |  02 .04. 2021 ob  13: 58
AHA..Marko potrč strokovnjak!
in še nekaj
Zapirat šol ne, testirat ne,...kaj torej?
ManofSteel |  02 .04. 2021 ob  13: 17
Vedno sem bil mnenja, da niso vsi zreli za imet otroke...faking debili
1