POTRČ NI MOGEL BITI TIHO: "Smilijo se mi vaši otroci, če boste dovolili, da se jim vsak teden rine te palčke v nos" (VIDEO)

Slovenija

Potem ko je minister za zdravje Janez Poklukar včeraj dejal, da bodo storili vse v smeri, da bodo šole 12. aprila spet odprte, to pa praktično pogojil s samotestiranjem dijakov in učencev zadnje triade osnovnih šol na novi koronavirus, se je na družbenem omrežju Facebook znova oglasil Marko Potrč. "Kdaj bo tista meja, ko boste stroka, učitelji in starši rekli 'dovolj'?" se sprašuje nasprotnik protikoronskih ukrepov slovenske vlade.

"Izobraževanje je pravica vsakega otroka. To, da jih zavarujemo, da ne postanejo orodje v rokah trenutne politike, je pa odgovornost vsakega starša. Smilijo se mi vaši otroci, če boste dovolili, da se jim vsak teden rine te palčke v nos," v novem videoposnetku pove Potrč in nadaljuje: "Zdrav otrok je zdrav otrok. Nima smisla ga testirati s temi testi, ki so nezanesljivi. Kdaj bo tista meja, ko boste stroka, učitelji in starši rekli, "zdaj je pa dovolj, tukaj pa ne gremo čez"? Jaz mislim, da je klic po samotestiranju dijakov in učencev ena izmed resnih in velikih meja."

Kot je še zapisal, ne bo nikoli dovolil, da njegova otroka postaneta orodje v rokah politike za ustvarjanje pritiska: "Ko bodo rekli, da se morata testirati, bom odločno rekel NE. Ko bodo rekli, da morata sedeti v šoli z masko na obrazu, bom odločno rekel NE. To je to, kar lahko naredimo! In tukaj ne gre za to, ali si upate. Ozrite se naokoli. Poglejte, kje smo že."

Razkril je še, da je včeraj govoril s stroko. "Stroka nikoli ni predlagala ne mask za otroke v šolah in ne tovrstnega testiranja, kot ga zdaj napoveduje minister. Pa saj ni skrivnost, da tudi recimo mask na prostem ni predlagala ta ista stroka. Bili so začudeni, nekateri tudi precej jezni. Vsem nam je tudi jasno, da ima ta lockdown tako očitno bizarna pravila, da res nima najmanjše povezave s čemerkoli."

Potrč se je nato še sprehodil po Göteborgu, kjer z družino živi že približno pol leta, in pokazal, kako je videti pomlad na Švedskem. Lokali so polni ljudi, tako na terasah kot v notranjosti, nihče ne nosi mask, ljudje se družijo in uživajo na soncu. To pa je tisto, kar naše zdravje potrebuje, je prepričan Slovenec.

KAKŠEN ZDRAVNIK, STARŠ, UČITELJ STE? Nikoli ne bom dovolil, da moja otroka postaneta orodje v rokah politike za ustvarjanje pritiska. Ko bodo rekli, da se morata tes-tirat, bom odločno rekel NE. Ko bodo rekli, da morata sedeti v šoli z mas-ko na obrazu, bom odločno rekel NE. To je to, kar lahko naredimo! In tukaj ne gre za to, ali si upate. Ozrite se naokoli. Poglejte, kje smo že. Otroci imajo pravico sedeti v šoli, mi pa imam kot starši pravico, predvsem pa dolžnost in odgovornost poskrbeti, da jih ne prepustimo nerazumnim ukrepom, ki precej negativno vplivajo na njih. Kakšen starš ste vi? Boste še enkrat več rekli »Ah, bodo že potrpeli.«? Kakšen učitelj/ica ste? Boste dejansko pristali na to, da boste mnogim jokajočim, prestrašenim otrokom po navodilih politike (ne stroke!!!) porivali v nos palčke, s katerimi nekdo služi? Boste sklonili glavo in še to počeli otrokom? Govoril sem danes s stroko. Stroka nikoli ni predlagala ne mask za otroke v šolah in ne tovrstnega testiranja kot ga zdaj napoveduje minister. Pa saj ni skrivnost, da tudi recimo mask na prostem ni predlagala ta ista stroka. Bili so začudeni, nekateri tudi precej jezni. Vsem nam je tudi jasno, da ima ta lokdavn tako očitno bizarna pravila, da res nima najmanjše povezave s čemerkoli. In če nam je vse to jasno, še enkrat vprašanje; kakšen starš ste? Ste res pripravljeni predati vaše otroke v to igro kot šahovske figure? Kaj vse boste torej našteli kot razlog, opravičilo, da boste temu prepustili vaše »največje bogastvo«, otroka?

Objavil/a Marko Potrč dne Četrtek, 01. april 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ojoj |  03 .04. 2021 ob  14: 19
@Fritla, jaz ne mislim, da je vse prirejeno, dopuščam možnost, da LAHKO prirejajo in potvarjajo. Pravi odgovor bi bil samo, če bi našel znanstveno argumentacijo. Kaj jaz razumem in kaj ne razumem ti ne moreš vedeti in tako sklepati na pamet je tudi nesmislno. Lp
Obala1 |  02 .04. 2021 ob  23: 42
@Fritla res je, da Trump ni kriv za tvojo ignoranco In neumnosti ki jih pišeš tukaj ...je pa “kriv”, da prvic v zgodovini v enem mandatu niso začeli nobene vojne, da je ekonomija spet začela cvetet ( ker je pocasi izolcil kitajce ), da je rezal kriminalno zdruzenje ki ga klicejo WHO In će je imel taksen odnos do Covida je to zato ker je verjetno poznal ozadja ...će ne razumes zgodbe je ne komentirat ker samo kažeš svojo neumnost In željo, da svoje mnenje nekomu usilis ...pa za ro res nisva kriva ne jaz ne Trump....će hoćeš it v debato z nekom se moraš pred tem malo izobrazevat ali brat
Fritla |  02 .04. 2021 ob  23: 40
@ojoj

Ok , da glih ne grem brez pravega odgovora, tu je dokaj natančen opis vsega, še bolj kot na portalu.
www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-updates/variant-surveillance/variant-info.html
Ne vem, če boš kaj dosti razumel.
Je tako, znanost je natančna in temeljita.
Če pa misliš, da je vse to prirejeno, potem kot sem rekel ,tega ne rabiš.

ojoj |  02 .04. 2021 ob  23: 11
@Fritla, zopet nam vsiljuješ svoje. Zame je mirodajna samo znanstvena argumentacija vse ostalo je lahko špekulacija prirejanje števil itd. In ne trudi se iskati, ker je ne boš našel, ne obstaja znanstvene argumentacije.
Fritla |  02 .04. 2021 ob  22: 55
@ojoj in @Obala1

Dajta no, saj ne rabita znansvene argumentacije.
Sicer na tistem portalu je vse lepo napisano, ma vem da tega nočete prebrat.
Kot sem rekel, ko lahka provokacija ne pali, se gre na žalitev v stilu "trump ni kriv za tvojo ignoranco"
Trump je kriv za stotisoče mrtvih v ZDA, ko se je posmehoval virusu in poveličeval ignoranco.
Njegov camerata Bolsonaro to še vedno lahko dela.

Lahko noč, pa pazita na razdaljo :-)

Bayliner |  02 .04. 2021 ob  22: 30
Tudi na Švedskem ni vse tako enostavno, kot prikazuje "prč". Če bi mene vprašali: Želite, da se "prč" vrne v Slovenijo? Moj odgovor je NE!
ojoj |  02 .04. 2021 ob  22: 18
@Fritla, znanstveno argumentacijo mi posreduj prosim. Za te portale obstaja verjetnost prirejanja podatkov. Poskusi še enkrat. Ne hitet, vzami čas in rqzišči splet in ko boš našel to, kar sem te vprašal, da najdeš mi posreduj, prosim, hvala.
Obala1 |  02 .04. 2021 ob  22: 15
@Fritla ko ne ves kaj bi povedal poves neumnost a to je skoraj vedno, će ze toliko daš na raziskave dej en link kjer bom dobil en odgovor ki je znanstveno podkrepljen ...pa tudi Trump ni kriv za tvojo ignoranco
Fritla |  02 .04. 2021 ob  21: 48
-2
@ojoj
Dal sem ti link na eno stran portala, kjer se lepo vidi , da Švedska s svojimi ne-ukrepi ga kar lomi (že ki je Potrč tema tega posta)
Je pa to velik in obsežen portal, kjer lahko dobiš vse podatke, ki te zanimajo.
Poskusi kar sam , malo poišči in zagotovo boš našel znanstveno argumentacijo.

@Obala1 ... Trumpa ni več, alora smo lahko sigurni, da bodo ZDA cepljene in se bo vsaj delno popravil njegov kriminalni odnos do okužbe.
Pa tudi te teme katere omenjaš bodo pozabljene.
ojoj |  02 .04. 2021 ob  21: 21
@Fritla, vprašal sem te za znanstveno argumentacijo in ne za statistiko, poskusi še enkrat.
Obala1 |  02 .04. 2021 ob  21: 17
@Fritla ze ki se delas nekaj pameten In kao strokovnjak nekaj vprasanj ....zakaj Texas od trenutka ko je dal vkrepe stran ima vse manj primerov? Virus je neživ organizem...kako je lahko narejen ker sam od sebe ne bi mogel? Spet glede na njegovo strukturo, kako potuje ( ker dvomim da kupuje avio karte )? Prosim samo ne trosit neumnosti kao po zraku In podobno ...ali imaš eno (1 ) strokovno raziskavo katera pravi da so izolirali In analizirali virus ( ne v celici vendar zunaj nje )? Će niso virusa izolirali kako so tako hitro naredili cepiva? Ves da ameriski urad za droge In zdravila poda zeleno luc za zdravila v pravilu po petih letih a ne v par tednov kot zdaj ? Tega je se ogromno vendar ti hocem povedat, da tukaj nakladas neumnosti pa nimaj pojma za kaj se gre ...beri malo, mogoce bos kaj razumel In ne mislit, da ti Potrc hoće slabo
Fritla |  02 .04. 2021 ob  20: 52
@4ugoketo....

Joj , joj, ma kaj smo na nogometni tekmi ?
Slovenci, Hrvati, Bosanci, Švedi. Kdo vodi, kdo je bolj pameten ?
Virus se popolnoma nič ne zmeni za to , kdo pred njim stoji.
Če ima možnost , napada, okuži in če je žrtev predvsem starejša pa še magari z dodatnimi zdravstvenimi težavami ga UBIJE !
Torej, najslabše jo odnese tisti, ki zaradi tega presnetega virusa umre !

Angleži so imeli katastrofo, ki so jo vsaj za sedaj ustavili z ekspresnim masovnim cepljenjem.
To mora storiti cel svet.
Bašta, dovolj o tem !

1