SRBSKI TENIŠKI VIRTUOZ ŽE PETIČ EVROPSKI ŠPORTNIK LETA: Kaj pa Dončić, Garnbret in Pogačar?

Svet

Srbski teniški virtuoz Novak Đoković je že petič prejel naziv evropski športnik leta. Đoković je v izboru, ki ga je izpeljala poljska tiskovna agencija PAP, prejel največ točk. S tem dosežkom se je izenačil z rekordom, ki ga je postavil švicarski teniški igralec Roger Federer, in sicer v 66-letni zgodovini tega izbora.

V izboru, ki je združil mnenja 21 evropskih tiskovnih agencij, vključno s Slovensko tiskovno agencijo STA, je Đoković osvojil 178 točk. Drugo mesto je pripadlo nizozemskemu svetovnemu prvaku v formuli 1 Maxu Verstappnu z 28 točkami manj, medtem ko je svetovni prvak v skoku s palico, švicarski atlet Armand Duplantis, zasedel tretje mesto z 92 točkami manj.

Med najboljših deset se uvrščata tudi izjemni športnici. Poljska teniška igralka Iga Swiatek se uvršča na šesto mesto z 72 točkami, nizozemska atletinja Femke Bol pa je osma z 49 točkami.

Slovenski športniki so prav tako dosegli spoštovanja vredne rezultate. Košarkar Dallas Mavericks v NBA Luka Dončić deli 39. mesto in je prejel štiri točke. Športna plezalka Janja Garnbret si deli 53. mesto s prejetima dvema točkama, medtem ko si kolesar Tadej Pogačar s pridobljeno točko deli 57. mesto na lestvici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija