SPREMENJEN DELOVNI ČAS: Paciente bodo sprejemali tudi popoldne

Goriška

Župani šestih občin na Goriškem so sklenili, da naj bi splošne zdravstvene in zobozdravstvene ambulante Zdravstvenega doma Nova Gorica nekoliko spremenile svoj delovni čas. Paciente bodo pogosteje sprejemale v popoldanskih urah, pišejo danes v časniku Primorske novice.

Delovni čas ambulant na državni ravni določa vsakoletni splošni dogovor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Novogoriškemu zdravstvenemu domu so občine ustanoviteljice doslej dovoljevale izjemo, zaradi česar so bile splošne ambulante popoldne odprte le štiri ure in pol na teden. Na zadnjem kolegiju županov občin ustanoviteljic Javnega zavoda Zdravstveni dom Nova Gorica pa so župani sprejeli sklep, da se izjeme ne odobri več.

Kot je podžupanja Mestne občine Nova Gorica Elena Zavadlav Ušaj povedala za Primorske novice, so na osnovi predloga ZZZS omogočili daljše popoldansko obratovanje splošnih ambulant. S podaljšanim urnikom v popoldanskem času se bodo potrebam prebivalcev še bolj približale ambulante družinske medicine, dispanzerji za otroke in šolarje, dispanzerji za žene ter splošne zobozdravstvene ambulante.

Spremljali bodo odziv

Občine so se z vodstvom zdravstvenega doma dogovorile, da bodo spremljali in beležili odziv občanov ter po določenem obdobju predlagali morebitne prilagoditve. Če ne bo dovolj zanimanja za popoldanski obisk zdravnika, bo kolegij županov goriških občin obravnaval predlog za povratek urnikov v dosedanjo prakso.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija