ŠOLARJEM BODO PRIBLIŽALI ZNANOST: ZRS Koper bo gostil koprske osnovnošolce

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper bo v tem tednu v sklopu dnevov odprtih vrat gostilo koprske osnovnošolce. Tako bodo v tem tednu posamezni inštituti ZRS Koper gostili učence zadnje triade osnovnih šol Mestne občine Koper.

Kot nam je pojasnila predsednica združenja ravnateljev koprskih osnovnih šol Vanja Košpenda,  aktiv ravnateljev in ravnateljic osnovnih šol in vrtcev v Mestni občini Koper na svoja srečanja pogosto povabi lokalna društva, zavode, institucije in druge ustanove, da predstavijo svojo dejavnost, s katero lahko obogatijo šolski program. Tako jim je pred časom direktor ZRS Koper dr. Rado Pišot predstavil delovanje Znanstveno-raziskovalnega središča Koper in jim ponudil sodelovanje ZRS z osnovnimi šolami.

"Namen sodelovanja je učencem  približati tematiko raziskovanja na otroku prijazen način," pravi Vanja Košpenda. Direktor ZRS Koper dr. Rado Pišot k temu dodaja, da je zavedanje pomena in vloge znanosti v javnosti premalo prisotno, zato so se v ZRS Koper odločili, da bodo pomen znanosti aktivneje predstavili različnim skupinam. V sklopu Dnevov odprtih vrat in sodelovanjem na naravoslovnih dnevih so štartali z osnovnošolci, v začetku jeseni pa bodo svojo dejavnost aktivneje predstavili tudi srednjim šolam. ZRS Koper bo namreč letos obeležil 25. obletnico delovanja, zato so letos pripravili niz dejavnosti, s katerimi si prizadevajo ljudem približati znanost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija