DIVJI LOV PO STRUNJANU: Pijan je poskušal pobegniti, 'zelenega vršička' ni uspel skriti pred policisti

Kronika

Včeraj ob 6.13 so policisti v Strunjanu ustavljali osebni avtomobil, ki je vozil od Valete proti Strunjanu in na znake policije ni ustavil, temveč je zapeljal nepravilno v krožišče ter pot nadaljeval proti stari konjušnici. Policista sta zapeljala za njim in ga dohitela v Strunjanu, takrat pa je izstopil iz vozila in stekel. Po približno 100 metrih ga je policist dohitel in zoper njega uporabil prisilna sredstva. Ugotovili so identiteto 30-letnika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.58 mg/l. Policista sta opazila v odprtem osebnem avtomobil na vidnem mestu še vršiček rjavo zelene barve, kar sta zasegla. Izdan mu je bil plačilni nalog, hitri postopek in obdolžilni predlog.

Tudi sicer je za južnoprimorskimi policisti pester konec tedna. V petek so policisti v Luciji 14-letniku zasegli moped, saj je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da vozilo dosega hitrost 35km/h ter s tem presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost (25 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

V petek popoldne so policisti v Kopru opazili, da je 59-letnik dal manjši PVC zavitek 47-letnemu državljanu Italije. Med postopkom je začel 59-letnik iz žepov odmetavati razne paketke, zatem pa se je policistom fizično uprl, tako da so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva - fizična sila in sredstva za vezanje ter vklepanje - lisice. Ko so pobrali odvržene stvari, so bile med njimi še paketek s heroinom, dva paketka s kokainom in dve tableti. 47-letniku sledi hitri postopek, 59-letniku pa kazenska ovadba.

V petek ob 17.07 je pri Ankaranu padel kolesar. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da gre za 40-letnika iz okolice Vrhnike, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba je trčil v robnik in padel na pločnik. Pri padcu se je poškodoval po glavi in so ga odpeljali v SB Izola. Alkotest mu je pokazal 0,72 promila, sledi mu plačilni nalog.

Kmalu zatem, ob 17.40, je 26-letni voznik mopeda Piaggio vespa vozil po lokalni cesti od Kort proti Seči. Ko je z mopedom pripeljal v oster levi ovinek, je zapeljal na nasprotno stran in trčil v osebni avtomobil Renault, ki ga je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri 42-letni voznik. Povzročitelju nesreče sledi obdolžilni predlog.

Zvečer se je v vasi Mrše pri Kozini pes mešanec izmuznil iz pesjaka in stekel do sosedovega psa, kjer je soseda ugriznil v golen in mu povzročil lažje poškodbe. Sledi hitri postopek.

V soboto je v Kopru na Pristaniški ulici neznani moški skozi odprta prednja desna vrata segel v vozilo in s sedeža ukradel žensko torbico, v kateri je imela lastnica mobilni telefon Samsung, denarnico z dokumenti, nekaj gotovine in ključe.

V vasi Čelje pri Ilirski Bistrici je ponoči nekdo ukradel osebni avto Lancia Z, modre barve, registrskih tablic LJ 81-8CK, letnik 2002, vreden 1.700 evrov. Vozilo je bilo odpeljano z original ključi in prometnim dovoljenjem, v rezervoarju je bilo 1/4 goriva.

Popoldan so v Postojni na parkirišču državljanu Nemčije vlomili v vozilo in iz njega odnesli torbico z gotovino. Škode je za 900 evrov. V Luciji pa je nekdo pred lokalom gostu iz hlačnega žepa ukradel denarnico, v kateri je imel dokumente, bančne kartice in 300 evrov gotovine. Na počivališču Ravbarkomanda so danes ponoči državljanoma Bolgarije iz vozila, medtem ko sta spala, ukradli dokumente, telefon, ključe, bančne kartice in gotovino. Skupaj je škode za 3000 evrov.

Med vikendom so vlomili v skladišče v Ankaranu. Ukradli so dve kosilnici, dva sesalca, razne stole in mize ter nekaj aluminija. Materialna škoda znaša približno 4000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija