SO TUDI VAM PONUJALI PLAČILO ZA PREVOZ? Pojasnilo policije po nenavadnem dogodku na obmejnem bencinskem servisu

Kronika

Pred dnevi se je na nas obrnil bralec, do katerega so na obmejnem bencinskem servisu v Vrtojbi pristopili trije moški in ga prosili za prevoz čez mejo v Italijo. Za plačilo za vsakega so mu ponujali 200 evrov. Ko so bili moški – bralec je ocenil, da gre za Afričane – precej vztrajni in niso mogli razumeti, da jih Slovenec ne more kar tako zapeljati čez mejo, smo se za več pojasnil obrnili na policijo. Predvsem nas je zanimalo, ali so podobne primere v preteklosti že obravnavali in kaj svetujejo voznikom, kako se v takem primeru odzvati.

Fotografija je simbolična.

"Policija ne zaznava oseb, ki bi se zadrževale ob meji z Republiko Italijo in bi v zameno za prevoz preko državne meje ponujali občanom denar. V kolikor občani zaznajo takšne osebe, jim svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policijo," so odgovorili z Generalne policijske uprave.

Takšen prevoz seveda 'ni poceni', pa ne v smislu, ki ga zanj ponujajo ilegalni prebežniki. Gre za kaznivo dejanje, za katero je zagrožena kazen od treh do desetih let zapora in globa v višini od 2.000 do 4.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija