BRALEC O NENAVADNEM DOGODKU NA OBMEJNEM BENCINSKEM SERVISU: "Ponujali so mi 200 evrov za vsakega"

Kronika

Trije neznanci so naključnega obiskovalca obmejnega bencinskega servisa prosili za prevoz v Italijo in mu v zameno ponujali denar.

Bralec nas je opozoril na nenavaden dogodek, ki se mu je pripetil na obmejnem bencinskem servisu v Vrtojbi. Medtem ko je zaključeval z nakupom, so se mu približali trije moški, po vsej verjetnosti iz Afrike, in ga prosili za prevoz čez slovensko-italijansko mejo, pri tem pa mu ponujali denar – po 200 evrov na vsakega.

"Ker gre verjetno za ljudi, ki so prepotovali na tisoče kilometrov, da bi prišli na svojo ciljno destinacijo, je bila njihova vztrajnost toliko večja in le s težavo so razumeli, da jih Slovenec ne more peljati v Italijo, tudi za plačilo ne," svojo izkušnjo pojasnjuje bralec.

Ker najverjetneje ne gre za osamljeni primer, ko obstanejo migranti pred slovensko-italijansko mejo in iščejo možnosti za njen prehod, nas je zanimalo, kako v takšnih primerih ravnati. Na Policijski upravi Koper in Nova Gorica smo se obrnili z vprašanji, ali se z migranti, ki nas prosijo za čezmejni prevoz, lahko sami pogovorimo ali pa se moramo izogniti neposrednemu stiku in poklicati policijo? No, naš bralec se je z moškimi mirno pogovoril in jim razložil, da jih kljub 600 evrov zaslužka ne more prepeljati čez mejo, ker se mu mudi na službeno pot, policije pa ni posebej obveščal.

Odgovore obeh policijskih uprav bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  22 .12. 2022 ob  11: 02
10
Naj nam zraven posredujejo se mapo dobrih cest za prevoz.