SMRTONOSNI STRELSKI OBRAČUN: Začelo se je s streljanjem na zgradbe, končalo s smrtjo 20 ljudi (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na severu Mehike je v soboto izbruhnil strelski spopad med domnevnimi člani mamilarskega kartela in varnostnimi silami, pri čemer je bilo po podatkih oblasti v mehiški zvezni državi Coahuila ubitih 20 ljudi. V spopadu, ki se je končal v nedeljo, je bilo še šest policistov ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Skupina oborožencev je v soboto v mestu Villa Union okoli 65 kilometrov od meje z ZDA začela streljati na tamkajšnje zgradbe javne uprave. Vojska in policija sta odgovorili z operacijo, ki je trajala do nedelje.

"Ubitih je bilo 14 kriminalcev (...), med opravljanjem svojega dela so umrli štirje policisti, življenje pa sta izgubila tudi dva civilista, ki so ju zajeli kriminalci in ju ubili," je v nedeljo pojasnil guverner zvezne države Coahuila Miguel Angel. Na fotografijah, ki so jih objavile tamkajšnje oblasti, je videti zgradbe in avtomobile, prerešetane s streli.

V Mehiki je nasilje v zadnjih letih dokaj pogosto, večinoma zaradi mamilarskih tolp, ki služijo s trgovino z drogami, izsiljevanjem in ugrabitvami. Po navedbah dpa je v državi v povprečju vsak dan ubitih sto ljudi. Lani so našteli 36.000 umorov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija