SMRT LEGENDARNEGA AMERIŠKEGA TV VODITELJA: Poslovil se je Larry King

Svet

V Los Angelesu je danes umrl sloviti, večkrat nagrajeni voditelj političnih pogovornih oddaj in televizijski ter radijski napovedovalec Larry King. Star je bil 87 let. Njegovo produkcijsko podjetje Ora Media sicer ni navedlo vzroka smrti, so pa ga pred nekaj tedni zaradi poslabšanja zdravja po okužbi z novim koronavirusom sprejeli v bolnišnico.

V bolnišnici Cedars-Sinai je danes tudi umrl, je potrdilo podjetje Ora Media, katerega soustanovitelj je bil King.

"Tisoči intervjujev, nagrad in globalnih pohval v 63 letih na radiu, televiziji in digitalnih medijih predstavljajo oporoko njegovega svojstvenega in trajnega talenta kot voditelja," je v izjavi na Twitterju sporočilo podjetje Ora Media.

Legendarni voditelj velja za eno najbolj prepoznavnih osebnosti ameriške televizije, v svoji karieri pa je po navedbah CNN opravil več kot 50.000 intervjujev. Seznam tistih, ki jih je gostil v svojih oddajah, sega od vseh predsednikov ZDA od leta 1974 pa do svetovnih voditeljev, kot sta Jaser Arafat in Vladimir Putin, zvezdnikov Franka Sinatre, Marlona Branda in Barbre Streisand ter številnih športnikov.

V zadnjih letih se je spopadal z več zdravstvenimi težavami. Med drugim je imel sladkorno bolezen tipa 2, več srčnih napadov, pljučnega raka in angino pektoris.

King je bil poročen osemkrat s sedmimi ženskami in je imel pet otrok, devet vnukov in štiri pravnuke. Dva od njegovih otrok sta lani umrla v razmiku nekaj tednov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija