SMOLA VODIŠKA NA UVODU CAGLIARIJA: Koprčan zaradi okvare opreme trenutno na 14. mestu

Svet

V Cagliariju na jugu Sardinije se je začela finalna tekma svetovne serije v kitefoilu. Vodilni na svetovni lestvici in evropski podprvak Koprčan Toni Vodišek je zaradi okvare opreme trenutno na 14. mestu.

Glavno mesto Sardinije že tretje leto zaporedoma gosti finale svetovne serije v kitefoilu, kjer se za skupno zmago in 20.000 evrov nagradnega sklada poteguje 66 tekmovalcev iz 21 držav. Vodišek je nastope začel z dvema zmagama, drugim in tretjim mestom, nakar mu je v petem plovu sunkovitih 28 vozlov mistrala obrnilo jadralno krilo in potrgalo sredinske vrvi padala.

Zadnjih dveh od šestih izpeljanih regat 19-letni Primorec posledično ni končal in prvi tekmovalni dan sklenil na 14. mestu, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije. V skupnem seštevku trenutno najbolje kaže Francozom, ki si z razmakom dveh točk sledijo v zaporedju Theo De Ramecourt, Axel Mazella in Nicolas Parlier. Tekmovalni program se bo končal v nedeljo. Na sporedu je še 14 regat in dva odbitka, ki utegneta Vodiška ob vrhunskih predstavah popeljati nazaj na vrh razpredelnice.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija