SLOVENIJA SE BO ZA ZLATO BORILA PROTI SRBIJI: Srbski odbojkarji po hudem boju boljši od Francozov (VIDEO)

Slovenija

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu v velikem finalu v Parizu pomerila s Srbijo, ki je na včerajšnji drugi polfinalni tekmi premagala Francijo s 3:2 (-23, 23, 21, -17, 7). Slovenija je bila na četrtkovem prvem polfinalnem dvoboju v Ljubljani boljša od Poljske s 3:1 (23, -24, 22, 22).

Slovenski odbojkarji so dobili finalne tekmece na letošnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji, Belgiji, Franciji in na Nizozemskem. Za odličje najbolj žlahtnega leska se bodo pomerili s Srbi, ki so na petkovi drugi polfinalni tekmi po hudem in maratonskem boju premagali Francoze. Finalna tekma med Slovenijo in Srbijo se bo v nedeljo pričela ob 17.30, tekma za bronasto kolajno med Poljsko in Francijo pa v soboto ob 18. uri.

After five sets of thrilling volleyball, Serbia ???????? wins and will be playing in the gold medal match on Sunday vs Slovenia ????????. Read the full match report here: http://bit.ly/2lEjIGo

Objavil/a EuroVolley dne Petek, 27. september 2019

Srbija je edina reprezentanca s 100-odstotnim izkupičkom na letošnjem EP. V skupinskem delu v Bruslju in Antwerpnu je dosegla pet zmag, potem ko je premagala Nemčijo, Slovaško, Španijo, Belgijo in Avstrijo. V osmini je bila boljša od Češke, v četrtfinalu od Ukrajine, danes pa v polfinalu še od Francije. Drugi polfinalni obračun so bolje odprli izbranci francoskega selektorja Laurenta Tillieja. V prvem nizu so imeli vse niti igre v svojih rokah, po tridesetih minutah igre so ga tudi dobili s 25:23.

Drugi niz je uvodoma minil v absolutni prevladi Srbov, po njihovem vodstvu z 18:10 pa se jim je povsem ustavilo. Francozi so se jim približali na 23:24 in imeli celo priložnost za izenačenje, a je Julien Lyneel na svoj servis naredil prestop, tako da so Srbi izenačili na 1:1. Galski petelini so v začetku tretjega niza povedli z 11:7, nato pa so izbranci nekdanjega selektorja Slovenije Slobodana Kovača uprizorili prvovrsten preobrat in po delnem izidu 5:0 povedli z 12:11. V nadaljevanju so še bolj povezali svoje vrste in gostiteljem pobegnili na 20:17, po hudem boju pa tretji niz po 35 minutah dobili s 25:21.

Marko Podraščanin monster block vs France

Good discipline from Serbia's block as they get two blocks in one rally. Marko Podraščanin with the finisher. #EuroVolleyM

Objavil/a EuroVolley dne Petek, 27. september 2019

V četrtem nizu je Tillie zaukazal popolno mobilizacijo in igro do zadnjega diha. Njegovi varovanci so bili vseskozi v prednosti, po njihovem vodstvu z 11:7 pa je srbska klop zahtevala polminutni odmor. A prekinitev ni zaustavila naleta trikolorjev, le nekaj minut zatem pa so povedli s 17:9 in si brez stresnih momentov priigrali peti niz. V odločilnem nizu so v razvpiti dvorani Bercy kraljevali Kovačevi izbranci. Takoj so povedli s 3:0, po francoskem polminutnem odmoru pa so prednost povišali na 5:0. Francozi so bili v šoku, po tem zaostanku se niso več pobrali, Srbi so se dobesedno poigrali s tekmeci na nasprotni strani igrišča, povedli z 9:2 ter gostiteljem primazali bolečo zaušnico.

V srbski izbrani vrsti je blestel Aleksandar Atanasijević, ki je dosegel 27 točk, Uroš Kovačević pa je prispeval 18 točk. V francoski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Earvin Ngapeth z 29 in Stephen Boyer z 19 točkami.


* Dvorana Bercy, gledalcev 12.574, sodnika: Cambre (Belgija) in Fernandez (Španija).
* Srbija: Okolić, Kovačević 18, Petrić 7, Cirović, Peković, Krsmanović, Ivović 2, Jovović 3, Atanasijević 27, Luburić, Majstorović, Podraščanin 8, Lisinac 10, Todorović.
* Francija: Grebenikov, Patry, Toniutti, Tillie, Lyneel 14, Ngapeth 29, Le Roux 2, Brizard 1, Boyer 19, Le Goff 1, Bultor, Clevenot, Rossard 2, Chinenyeze 4.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija