Slovenci s tremi goli Novakovića obdržali možnosti za SP

Slovenska članska nogometna reprezentanca je na predzadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Mariboru premagala Norveško s 3:0 (2:0) in tako obdržala možnosti za drugo mesto v skupini in dodatne kvalifikacije. Izbranci Srečka Katanca bodo zadnjo tekmo cikla igrali v torek, ko bodo v Bernu gostovali pri Švici.

Slovenci, kar oslabljeni, so v Ljudskem vrtu lovili obstanek v boju za Brazilijo 2014 oziroma dodatne kvalifikacije. Nalogo so opravili z odliko, saj so vpisali tako želene tri točke. Gostitelji so silovito začeli tekmo in hitro dosegli dva gola prek Milivoja Novakovića, ki sta močno olajšala delo v nadaljevanju. Ko je Novaković zabil še tretjič na tekmi v 49. minuti, je bil zmagovalec odločen.

Zdaj slovenske nogometaše čakajo priprave še na zadnji kvalifikacijski obračun v Bernu, kjer bodo lovili naslednje nujne tri točke za končno drugo mesto v skupini in morebitne dodatne kvalifikacije (Islandci po današnjem slavju proti Cipru v zadnjem krogu ne smejo zmagati na Norveškem). Švicarji pa so si z zmago v Albaniji že zagotovili prvo mesto in pot na SP.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 11.000, sodniki: Carballo, Fernandez in Devis (vsi Španija).

Strelec: 1:0 Novaković (13.), 2:0 Novaković (15.), 3:0 Novaković (49.).

Slovenija: S. Handanović, Brečko, Ilić, Cesar, Struna, Mertelj, Kurtić, Pečnik (od 70. Ljubijankić), Kampl (od 82. Krhin), Kirm, Novaković (od 90. Bezjak).

Norveška: Jarstein, Elabdellaoui, Bjoerdal, Hangeland, Hoegli, Skjelbred, Eikrem (od 74. Storflor), Braaten (od 60. Kamara), Johansen, Elyounoussi, Abdellaoue (od 81. Johnsen).
Rumen karton: Hangeland.
Rdeč karton: /.

MoraTo |  12 .10. 2013 ob  05: 39
..dokler vas rešuje bosanac...