SLONI SE BODO RELAKSIRALI Z MARIHUANO: V tem živalskem vrtu zagovarjajo naravne alternative zdravljenja stresa

Svet

V živalskem vrtu v Varšavi so napovedali, da bodo skušali preučiti, kako medicinska marihuana vpliva na zmanjševanje stresa pri slonih. Medicinsko marihuano v svetu se že uporablja pri psih in konjih, "zdaj pa bomo verjetno prvič poskusili tudi pri slonih", je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala veterinarka Agnieszka Czujkowksa.

Trem slonom v varšavskem živalskem vrtu bodo dali tekoče doze visoko koncentriranega kanabinoida CBD. Kot je pojasnila veterinarka, ta kanabinoid ne povzroča evforije in nima stranskih učinkov za jetra in ledvica.

"Gre za poskus, da bi našli nove naravne alternative obstoječim metodam zdravljenja stresa, zlasti s farmakološkimi sredstvi," je še dejala Czujkowska za AFP.

Sloni v njihovem živalskem vrtu so sicer pod stresom, ker je pred kratkim poginila njihova glavna samica, je še pojasnila.

CBD olje

Slonom bodo zdaj med terapijo spremljali ravni hormonov in opazovali njihovo obnašanje. Da bi lahko podali primerne rezultate, bosta potrebni vsaj dve leti. Če pa bodo ti rezultati pokazali, da je tovrstna terapija uspešna, jo bodo začeli uporabljati tudi pri drugih živalih, ki jih imajo v ujetništvu, je še napovedala veterinarka.

"V nasprotju morda s predstavami nekaterih pa sloni ne bodo uporabljali pip za kajenje trave, prav tako ne bodo dobivali velikih sodov z marihuano," je še dodala v smehu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  30 .08. 2020 ob  02: 50
Sloni niso begunci...Čemu toliko hlastate po čutečih bitij iz povsem drugačnih koncev sveta...Srečni bodo le če jih domov vrnete....Z marihuano pa raje pomagajte svoji zdavnaj pozabljenim otrokom...
Piero Panin |  28 .08. 2020 ob  19: 46
Zakaj nebi pomagalo?!
Ce pes laja celo noc bi mu v teoriji malo zmesal v hrano in bi se pomiril