SKUTERIST PODLEGEL POŠKODBAM: Po trčenju v Ilirski Bistrici umrl v bolnišnici

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper so nas obvestili, da je v petek v bolnišnici poškodbam podlegel skuterist, ki se je na območju Ilirske Bistrice ponesrečil 14. avgusta. Voznik mopeda je s stranske prometne smeri zapeljal na glavno prometno smer, pri tem pa je vanj bočno trčil voznik motornega kolesa.

Fotografije so simbolične.

Prometne nesreče od Valete do Postojne

V petek ob 19.43 je na Valeti prišlo do hujše prometne nesreče, ki je cesto zaprla vse do 23.15. Nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, 18-letni državljan Nemčije, ki je peljal od Valete proti Portorožu. Pri križišču za zaselek Zatišje je zavijal levo in pri tem izsilil prednost nasproti vozečemu 34-letnemu vozniku motornega kolesa iz okolice Škofje Loke. Motorist je padel in se huje poškodoval, prav tako tudi njegova 25-letna sopotnica. Vozniku sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, so sporočili s PU Koper.

V soboto zjutraj, nekaj po 7. uri, je v Postojni 22-letna voznica motornega kolesa iz Ljubljane zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je peljal 72-letni voznik. Ob trku je motoristko vrglo v notranjost vozila. Izdan ji bo plačilni nalog.

V soboto ob 14.53 je prišlo do prometne nesreče na cesti Sežana–Dane. 76-letni državljan Avstrije je z osebnim avtomobilom odvzel prednost 22-letnemu motoristu iz okolice Postojne. Ta je padel in se huje poškodoval. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

V nedeljo ob 19. uri je v Divači 51-letna voznica iz Nove Gorice peljala osebni avto iz smeri Senožeč in v krožišču izsilila prednost kolesarju, 50-letniku iz Trsta. Po trčenju je kolesar padel, pri tem pa si poškodoval desno nogo. Povzročiteljici sledi ukrep glede na težo poškodbe.

Vlomilci niso počivali 

Na Razdrtem je v petek nekdo vlomil v osebni avto VW Polo in državljanu Nemčije ukradel denarnico z gotovino. Na vozilu je povzročil za 2000 evrov škode. V Spodnjih Škofijah pa je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom, ki so bili na dopustu, pobral zlatnino in bančne kartice.

V soboto ponoči je pri Belvederju nekdo vlomil v avtodom, medtem ko so državljani Španije v njem spali. Ukradel je nahrbtnik z dokumenti in denarjem ter Ipod Apple. Škode je za 670 evrov. Prav tako je nekdo v Strunjanu državljanu Češke iz bivalne prikolice ukradel nahrbtnik z dokumenti, fotoaparat, ustno harfo in 100 evrov gotovine, medtem ko je lastnik spal v vozilu. Tujec je oškodovan za 400 evrov.

Med vikendom je nekdo vlomil v lokal v Divači in ukradel menjalni drobiž. Vlomljeno je bilo tudi v enega od lokalov v Izoli. Neznanec je iztrgal sef z gotovino in odnesel varnostne kamere lokala ter natakarske denarnice.

Na Sv. Katarini pri Ankaranu je nekdo v nedeljo ponoči ukradel železna vrata, vredna 3000 evrov, v Sežani pa je nekdo v zadnjem tednu iz delavnice odnesel orodje v vrednosti 1500 evrov.

Dvakrat obravnavali nasilje v družini

V petek zvečer so koprski policisti zaradi nasilja v družini intervenirali v eni od okoliških vasi. Nasilnežu je bila odvzeta prostost in odrejena prepoved približevanja, sledi mu tudi kazenska ovadba. Nasilje v družini so na drugi lokaciji obravnavali tudi v nedeljo zgodaj zjutraj. Nasilnemu partnerju so izrekli prepoved približevanja.

Na cesti brez vozniškega dovoljenja

V Sečovljah so policisti zasegli osebni avto 61-letniku, zaradi prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. Izolski policisti pa so zasegli osebni avto 50-letnemu domačinu, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi zaseg vozila in obdolžilni predlog za voznika.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka do danes obravnavali 47 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Od tega jih je 18 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 14 oseb je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, dva tujca sta bila državljana EU in jim je bil, po končanem postopku in izrečeni globi, dovoljen vstop v Slovenijo, ostali tujci bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija