SKRIVNOST NAPETE IN GLADKE KOŽE: Pet naravnih napitkov, ki spodbujajo proizvodnjo proteina kolagena

Trendi

Ko je tako imenovanega proteina mladosti, ki se imenuje kolagen, dovolj, je koža čvrsta, mehka, elastična in gladka. Na žalost pa se po 30. in 40. letu letno izgubi vsaj en odstotek kolagena.

Ker vemo, da je lepa in mladostna koža zelo pomembna za povečanje vašega dobrega razpoloženja in samozavesti, vam predstavljamo najboljše recepte za naravne napitke, ki spodbujajo proizvodnjo kolagena. Okusno in učinkovito, kar pomeni, da ubijemo dve muhi na en mah.

Smuti iz guave in jagod

To tropsko sadje je bogato s cinkom in vitaminom C (do 5-krat več ga vsebuje kot pomaranča), ki sta aktivni sestavini, ki spodbujata sintezo kolagena. Prav tako antioksidanti v jagodah spodbujajo sintezo proteina mladosti. Kako pripraviti pijačo? V mešalnik narežite tri guave, skodelico jagod in dodajte kapljico mandljevega mleka.

Rdeči sadni in špinačni sok

Rdeče sadje je vir vitamina C in s tem prolina, aminokisline, pomembne za povečanje količine kolagena v koži. Nekatere študije so pokazale, da uživanje klorofila prav tako poveča proizvodnjo kolagena, špinača pa ima pri tem bistven pomen. Kako pripraviti pijačo? V mešalnik dajte skodelico jagodičja, pest špinače in skodelico grenivkinega soka.

Smuti iz banane, kakava in mandljev

Sestavine tega napitka imajo dober odmerek cinka in bakra, dveh mineralov, ki podpirata sposobnost telesa, da tvori kolagen. Kako pripraviti pijačo? Zmešajte banano, žlico kakava v prahu, pest mandljev in ½ skodelice vode.

Pomarančni in mangov sok

Citrusi in tropsko sadje dajejo telesu visoko raven vitamina C, ki igra pomembno vlogo pri proizvodnji prokolagena, predhodnika kolagena. Zato bi morali uživati več vitamina C. Kako pripraviti pijačo? Iztisnite sok štirih pomaranč in zmešajte skupaj s kašo manga.

Sok iz kivija, ananasa in ohrovta

Kivi in ​​ananas vsebujeta velike količine antioksidantov, toda s ščepcem cinka, ki ga daje ohrovt, to postane ena najboljših pijač za preprečevanje staranja kože. Kako ga pripraviti? V mešalnik damo olupljeni kivi in ​​dve rezini ananasa, skodelico ohrovta in kapljico limoninega soka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija