Skopje letos kronano kot najboljše mesto za skupinski turizem

Potovanja

Nagrada za skupinskemu avtobusnemu turizmu najprijaznejše mesto na svetu IRU City Trophy 2013 je letos pripadla Skopju. Makedonska prestolnica si je priznanje prislužila s svojo ambiciozno politiko promocije skupinskega avtobusnega turizma. Ta je namreč integralni del mestnega transportnega sistema.

Podpredsednik IRU in član žirije City Trophy Yves Mannaerts je ob tej priložnosti izpostavil, da so bili navdušeni nad kakovostjo in celovitostjo skopske ponudbe. Kot je povedal, je ta izpolnila praktično vse njihove kriterije.Žirijo je po njegovih besedah posebej prepričalo tudi močno politično vodstvo mesta, pozdravila pa je tudi celovito predstavitev Skopja.

Skopski župan Koce Trajanovski se je nagrade zelo razveselil. Kot je dejal, so bili v mestu v preteklih letih zavezani krepitvi turistične ponudbe in promociji organiziranih vodenih avtobusnih ogledov. Poleg tega so se trudili turistom približati vse turistične destinacije v mestu in njegovi okolici, je pristavil. "Tudi v prihodnje bomo delovali v enako smer," je še napovedal.

Mednarodna žirija je posebej pohvalila še švedsko mesto Malmö, ki daje velik poudarek zeleni in vzdržni mobilnosti, pri čemer si pomaga tudi s krepitvijo vloge skupinskega avtobusnega turizma, britansko mesto Coventry, ki jo je prepričalo z učinkovito integracijo (skupinskega) turizma, vključeno tudi v transportno strategijo, ter britansko mesto Liverpool, ki se lahko pohvali z izjemno avtobusno shemo.

Deli novico: