SESTRO PO UMORU ZA 20 LET SHRANILA V ZAMRZOVALNIK: "Osumljenka ima izrazito visoko stopnjo kriminalne volje in brezčutnosti"

Kronika

Sodišče v Varaždinu je danes določilo mesec dni pripora za 45-letno Smiljano Srnec, ki je osumljena, da je pred skoraj dvema desetletjema umorila sestro. Truplo 23-letne Jasmine Dominić so našli v zamrzovalniku hiše družine Srnec v vasi Palovec pri Čakovcu. Z obdukcijo so ugotovili, da je žrtev umrla zaradi več udarcev v glavo.

Smiljana Srnec danes zjutraj ob privedbi na sodišče v Varaždinu.

45-letnico so prijeli, potem ko so v soboto v zamrzovalniku v hiši, v kateri je osumljenka umora živela z družino, našli žensko truplo. Umorjeno dekle so nazadnje videli leta 2000, da jo pogrešajo, je policiji njena mati prijavila leta 2005.

Osumljeno umora so danes zaslišali na tožilstvu v Varaždinu.

Po zaslišanju je županijsko sodišče zanjo določilo enomesečni pripor, je novinarjem povedal tiskovni predstavnik sodišča v Varaždinu Igor Pavlic (na sliki levo).

Kot je pojasnil, so pripor odredili zaradi nevarnosti, da bi osumljenka vplivala na priče in ponovila kaznivo dejanje, saj je pokazala "izrazito visoko stopnjo kriminalne volje, vztrajnosti in brezčutnosti".

Spomnil je tudi, da je bila Smiljana Srnec pred nekaj leti pravnomočno obsojena zaradi lažne prijave policiji, češ da so jo oropali. Na koncu se je izkazalo, da je denar sama porabila.

Pavlic ni želel govoriti o podrobnostih preiskave, temveč je povedal, da bo več razkrila kazenska ovadba, ki jo pripravlja tožilstvo.

Družinska hiša, v kateri so z osumljenko živeli še soprog, dva otroka in starejša nezakonska hči, ki se je pred kratkim poročila. Zamrzovalna skrinja s truplom se je nahajala pod stopnicami in se je nihče ni smel dotikati.

V torek so objavili delne izsledke obdukcije trupla, ki so ga našli v zamrzovalniku. Povedali so, da je dekle umrlo zaradi več poškodb glave, ki so bile posledica udarcev z neznanim predmetom.

Uradno še niso potrdili, da gre za pogrešano dekle, a je bila v torek že objavljena osmrtnica za 23-letno Jasmino Dominić z napovedjo današnjega pogreba.

Policija je potrdila, da so po prijavi o pogrešanem dekletu leta 2005 pregledali hišo, niso pa imeli naloga sodišča za podroben pregled. Smiljana Srnec je bila takrat tudi na poligrafskih zaslišanjih na policiji, a ni bilo dokazov, da bi jo že takrat osumili, so pojasnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija