SENAT UP SOGLASNO SPREJEL SKLEP O IMENOVANJU REKTORICE: Kutnarjeva bo funkcijo nastopila novembra

Koper

Člani Senata Univerze na Primorskem (UP) so se danes na svoji 42. redni seji seznanili s Poročilom o izidu rednih volitev rektorja UP, ki ga je izdelala volilna komisija. Skladno z ugotovitvijo, da je prof. dr. Klavdija Kutnar v prvem krogu predčasnih in rednih volitev prejela ustrezno podporo oziroma 100-odstotne veljavne točke, so senatorji soglasno sprejeli sklep o njenem imenovanju v novo rektorico UP. Dr. Kutnarjeva bo funkcijo nastopila po inavguraciji in predaji rektorskih časti ter dolžnosti novembra letos.

Sedaj še dekanja Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, prof. dr. Klavdija Kutnar (na fotografiji zgoraj), bo Univerzo na Primorskem vodila za štiriletno mandatno obdobje – od 23. novembra 2019 do 22. novembra 2023. Dr. Kutnarjevo so za rektorico UP predlagali senati treh fakultet: Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Pedagoške fakultete in Fakultete za vede o zdravju ter Znanstveni svet UP Inštituta Andrej Marušič, podprli pa sta jo še Fakulteta za humanistične študije in Fakulteta za turistične študije – Turistica.

Prof. dr. Klavdija Kutnar, ki ima tudi sicer v slovenskem visokem šolstvu močno podporo, pred kratkim je bila imenovana za predsednico Sveta Republike Slovenije za visoko šolstvo, se novega izziva veseli. Ob številnih prejetih priznanjih, kot je nedavna uvrstitev UP med 25 najboljših univerz na svetu na področju mednarodne usmerjenosti študijskih programov, bo pot do novih podvigov in višjih drznih ciljev še lažja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  19 .06. 2019 ob  18: 03
Kako težka zmaga brez nasprotnikov.