UNIVERZA NA PRIMORSKEM BO DANES DOBILA NOVO REKTORICO: Dragana Marušiča bo nasledila Klavdija Kutnar

Koper

Na Univerzi na Primorskem bodo danes potekale redne volitve rektorja za naslednje štiriletno obdobje. Po starosti tretja slovenska univerza bo predvidoma v prvem krogu dobila novo rektorico, saj je edina kandidatka dekanja koprske fakultete za matematiko Klavdija Kutnar. Ta bo nasledila Dragana Marušiča in postala četrta rektorica univerze.

Klavdija Kutnar bo postala nova rektorica UP.

Do izteka roka, 26. aprila, je kot edina na razpis prispela kandidatura Kutnarjeve, ki so jo predlagale tri članice univerze  Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Pedagoška fakulteta in Inštitut Andrej Marušič, njeno kandidaturo pa so podprli tudi senati Fakultete za humanistične študije, Fakultete za turistične študije in Fakultete za vede o zdravju.

Rezultati današnjih rednih volitev bodo objavljeni v petek, Kutnarjeva pa naj bi po načrtih štiriletni mandat nastopila 23. novembra.

S tem bo postala četrta v vrsti rektorjev na čelu primorske univerze in druga ženska na tem položaju. Od ustanovitve leta 2003 do 2007 je univerzo najprej vodila Lucija Čok, nasledil jo je Rado Bohinc, zadnja dva mandata pa je rektorski položaj zasedal Dragan Marušič.

Ne glede na strokovno podkovanost jo čakajo številni izzivi, od prostorskih oz. infrastrukturnih vprašanj, kot je dokončanje projekta kampusa Livade, do dialoga s splošno javnostjo, ki je bil načet zaradi sodnih postopkov, ki so zaznamovali aktualno vodstvo univerze, in tudi zaradi sporov, ki so nazadnje vodili do izstopa zdaj že bivše članice univerze, znanstveno-raziskovalnega središča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .05. 2019 ob  14: 04
Je kot v socializmu ena sama kandidatka.
Fm |  23 .05. 2019 ob  09: 26
-1
Ne, ne bo. Boste videli glasove proti!
Impi |  23 .05. 2019 ob  09: 24
Za g.Dragana Marušiča je ona edina sprejemljiva kandidatka. Vsaj takšno je njegovo mnenje.