ŠEMPETRSKA BOLNIŠNICA PREJELA DONACIJO: Kupili bodo nujno potrebno opremo za covid oddelek

Goriška

Šempetrska bolnišnica je prejela donacijo v višini 10.000 evrov. Porabila jo bo za nakup nujno potrebne opreme, ki jo potrebuje tudi v času epidemije novega koronavirusa, so sporočili iz družbe Kolektor, ki jo je prispevalo.

Doniranima sredstva bodo v šempetrski bolnišnici porabili za nakup nujno potrebne medicinske opreme za covid oddelek ter za nakup ultrazvočnega aparata za potrebe regionalne anestezije.

Direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal je ob predaji donacije povedal, da je donacija ob zaključku letošnjega leta zahvala zdravstvenim delavcem za njihovo delo. Ob tem je še poudaril, da želijo "ob trenutni epidemiološki sliki podpreti zdravstvene delavce, ki si nesebično prizadevajo na prvi obrambni liniji zoper covid-19".

Podobnega mnenja je tudi direktor družbe Kolektor CPG Kristjan Mugerli: "Ker je obremenjenost delavcev v zdravstvu res velika, potrebe po opremi pa vse večje, smo seveda takoj pozitivno odgovorili na prošnjo za donacijo in zagotovili tudi finančno podporo bolnišnici."

Zadnja donacija je le ena od številnih donacij šempetrski bolnišnici ob koncu leta. Prošnjo zanje je šempetrska bolnišnica že pred skoraj dvema mesecema naslovila na domače gospodarstvo. Kot je povedala strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler, se je na poziv odzvalo okrog 40 donatorjev, ki so skupno darovali okrog 170.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija