ŠEF RYANAIRA V GLAVO DOBIL KREMNI SLADICI: Napadli sta ga okoljski aktivistki (VIDEO)

Svet

Michaela O'Learyja, direktorja irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair, sta v Bruslju napadli okoljski aktivistki. V glavo je dobil kremni sladici.

62-letni O'Leary je v četrtek obiskal Bruselj, kjer je pred sedežem Evropske Komisije prinesel s seboj kartonsko podobo predsednice komisije Ursule von der Leyen v naravni velikosti in peticijo, ki jo je podpisalo 1,5 milijona potnikov Ryanaira v prid zaščiti letalskih povezav.

Toda tik preden je nameraval spregovoriti pred mediji, ga je prekinila okoljska aktivistka, ki mu je v obraz potisnila kremno pito. "Dobrodošel v Belgiji," je komentirala. Ko se je O'Leary sklonil, da bi se očistil, mu je v glavo priletela še ena pita. Druga aktivistka je zakričala, "Ustavite onesnaževanje z vašimi letali," nato pa sta odkorakali stran, poroča Independent.ie.

 

Incident ni posebej pretresel šefa Ryanaira. "Še nikoli nisem bil tako toplo sprejet," je pripomnil s smehom. "Obožujem kremne torte, moje najljubše so," je humorno dodal.

O'Leary je na Evropsko komisijo naslovil peticijo za zaščito letalskega prometa nad Evropo pred stavkami kontrolorjev zračnega prometa. Irski letalski prevoznik je junija zaradi stavk kontrolorjev zračnega prometa odpovedal 900 letov.

Vzporedno s tem so stavko napovedali tudi piloti Ryanaira na belgijskem letališču Charleroi. Piloti pozivajo k "takojšnjemu prenehanju izsiljevanja, ki ga izvaja družba," in zahtevajo striktno upoštevanje belgijske zakonodaje ter začetek pogajanj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija