SEDEM STVARI, KI JIH REDKO ČISTIMO, A MORALI BI JIH POGOSTO: So leglo bakterij in škodijo zdravju

Trendi

Ne glede na to, kako močno se trudite, da bi bil vaš dom čist, boste verjetno po naključju pozabili na nekatere stvari, ki so lahko vir bakterij.

Stikala za luči

Verjetno ste že slišali, da so virusi in bakterije lahko na ročajih in pipah, radi pa se "utaborijo" tudi na stikalih za luči. Vsi člani gospodinjstva se stikal dotaknejo večkrat na dan, zato jih je priporočljivo obrisati z razkužilom.

Mikrovalovna pečica

Glede na rezultate študije imajo kljuke na mikrovalovni pečici na sebi bakterije, ki lahko predstavljajo visoko tveganje za prenos različnih bolezni.

Oprema za vadbo

Študija je našla rinoviruse, ki povzročajo prehlad, pri 63 odstotkih opreme, ki so jo testirali v fitnes centrih. Enako velja za opremo, namenjeno vadbi doma. Uteži, joga preproge in domača kolesa absorbirajo znoj, vonjave, prah in umazanijo.

Denarnica

Ker ne morete očistiti bankovcev, razmislite o uporabi čim manj gotovine in več kartic. Preden jih vrnete v denarnico, jih lahko obrišete z razkužilom in pustite, da se posušijo na zraku.

Sesalnik

Da bo vaš sesalnik čist in učinkovit, izpraznite posodo za prah. Sperite tudi vse filtre, ki jih je mogoče oprati. Ne pozabite na glave ščetk. S slednjih odstranite prah, nato pa jih umijte s toplo vodo in posušite na zraku.

Postelja

Strokovnjaki pravijo, da ima vsaka postelja približno 1,5 milijona pršic. Idealno bi bilo, da enkrat tedensko operete posteljnino in vzmetnico posesate. Svetujejo tudi pranje blazin v pralnem stroju dva do štirikrat na leto.

Zavese za tuš

Najboljše je, da jih v stroju operete in jih kratek čas pustite na zraku, da se posušijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija